Välkommen till Swebbtv vetenskap. Idag gästas vi av Jüri Lina, författare och historiker. Vi ska tala om gamla Sovjet och vad som hände där.

Det fanns en dröm om att etablera en sovjetisk republik i norra Sverige. Man satsade stort på kommunistisk propaganda i Sverige, framför allt i norra Sverige, och Kreml hoppades i början av 1920-talet att man skulle kunna ta över vissa regioner, till exempel norra delen av Norge, Sverige och Finland, och slå ihop dem till sovjetrepublik norden.

Redan 1921 publicerades en bok av Alexej Tolstoj – Aelita. Den återspeglade den sovjetiska ideologin, och alla utopier som var inbakade i tankegångarna. Även övertagandet av Sverige fanns med som idé i boken, och det skulle gå bra trodde man, eftersom folket var så hjärntvättade.

Man skickade sina agenter till området i Sverige, som började förbereda övertagandet. Men de greps senare av Säpo, och man hittade då dokumentation som bekräftade planerna. Under samma period 1919-1921, utbröt ett inbördeskrig i Finland, ett led av den stora operationen.

Socialdemokraterna började steg för steg att stödja de kommunistiska tankegångarna i början av 1930-talet. Det fanns många agenter i Sverige på den tiden. En vid namn Touminen är mer känd, och han undergrävde Sveriges nationella intressen med sitt arbete och propagerande. Dåvarande statsminister Per -Albin Hansson skyddade Touminen och stoppade utvisningen av honom. Sovjetunionen förberedde övertagandet av Finland 1939, vilket ledde till Finska vinterkriget. Touminen skakades av detta och hoppade av partiet. Han insåg att att det fanns andra ambitioner än vad han trott. Han återvänder till Finland efter kriget, och publicerar boken ”Hemligt ränkspel”.

Hur kunde då så många svenskar vara positiva till kommunismen? Man målade upp enkla lösningar säger Juri. Alla skulle bli rika och framgångsrika och alla pengar skulle fördelas.

Under 1947 ville Stalin bilda sovjetrepubliken Lappland, för att få ett sovjetiskt område, så tankarna fanns kvar. Man övade med svenska uniformer i Estland, på hur man skulle ta Sverige.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)