Swebbtv Nyheter 2 juli 2020 om skattefinansierade kulturbidrag, invandringen till Sverige, polska valet och mycket annat.

De skattefinansierade kulturbidragen till olika kändisar på grund av coronakrisen får allt kraftigare kritik.

Vårdslös körning av vattenskotrar är ett växande problem i Sverige. Många irriteras av skotrarna vid badplatser och det är inte ovanligt med allvarliga olyckor.

Två svenskar åtalas för brott efter att ha medverkat vid inspelning av en dokumentärserie om Estoniakatastrofen.

Invandringen till Sverige fortsätter trots rådande pandemi.

Det spekuleras nu om en bred överenskommelse gällande asylinvandringen. Och till följd av en eventuell överenskommelse kan Miljöpartiet komma att lämna regeringen.

Den senaste tidens censurvåg på sociala medier fortsätter, och flera ledande oppositionella röster har den senaste tiden stängts ner.

Den sittande nationalkonservativa presidenten Andrzej Duda vann stort i första valomgången i det polska presidentvalet.

Danmarks migration- och intergrationsminister Mattias Tesfaye vill snabbehandla ett beslut om att de syrier som inte längre behöver skydd i Danmark ska återvända hem.

Är vissa befolkningar mindre sårbara för covid-19? Det menar den välkända brittiska neuroforskaren Karl Friston. Genom att studera epidemiologiska modeller i Europa menar han att det är en förklaring till varför viruset sprids mer i vissa länder, oavsett hur myndigheterna har hanterat smittan. Vi bad läkaren Peter Abelin kommentera uppgifterna.

Vi fick en kommentar från Mads Palsvig angående slaveriet som fortfarande finns runtom i världen men som ignoreras av BLM-rörelsen.

Missa inte vårt program med Marianne Fuglevaag som berättar om sin kamp för att få vårdnaden om sitt barnbarn bor hos henne, sedan barnbarnet mamma Mariannes dotter gått bort av cancer. Nu hotas barnbarnet att bli omhändertaget av de sociala myndigheterna utan skälig grund.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)