I detta Swebbtv Embedded får vi möta energisystemexperten Elsa Widdings i tredje delen av hennes filmserie där hon konstaterar att vi fått en ny religion - klimatfrågan.

Swebbtv Embedded är en programform där vi sänder utvalda program från våra samarbetspartners.

Klimatet- vår tids nya religion?

Vad ska in sol och vind

I detta avsnitt fortsätter jag att prata om FN:s klimatpanel IPCC som alla våra politiker förlitar sig på och vars slutsatser ligger till grund för snart alla politiska beslut. Jag vill att alla ska förstå vad det här är för en organisation och vad den har i sitt bagage.

Våren 2011 meddelade IPCC i en pressrelease att man färdigställt en specialrapport som visar att nästan 80% av världens energibehov kan tillgodoses av förnyelsebara energikällor år 2050, främst genom en kraftig utbyggnad av sol och vindkraft. När den drygt tusensidiga specialrapporten publicerades kunde pressreleasens uppgift spåras till ett kapitel där IPCC som huvudförfattare anlitat en topptjänsteman inom Greenpeace International. Det var dess Renewable Energy Director Sven Teske. Uppgiften i pressreleasen hade hämtats från ett arbete publicerat av Sven Teske och medarbetare, vilket i sin tur härstammar från en Greenpeace-rapport sammanställd av samma Sven Teske. I detta arbete hade man också samarbetat med en paraplyorganisation för den europeiska industrin för framställning av förnyelsebar energi.

Teske har som IPCC-expert utvärderat sin egen rapport, vilket onekligen varit det enklaste sättet för IPCC-ledningen att försäkra sig om att utvärderingen skulle vidarebefordra Greenpeace-rapportens positiva bild av den förnyelsebara energins möjligheter.

Greenpeace-rapportens vetenskapliga trovärdighet ökades inte av att man lät IPCC:s upphovsman Sven Teske utvärdera den och att man försökt få det att se ut som en objektiv IPCC-rapport. IPCC har haft och har fortfarande svårt att skilja på vad som är vetenskap och vad som är miljöpolitisk agitation. Donna Laframboise invände redan år 2010 mot att IPCC utsett Greenpeace-direktören Sven Teske till huvudförfattare i den planerade specialrapporten om förnyelsebara energi.

Hon ställde också den relevanta frågade ”Var slutar Greenpeace, och var börjar IPCC?”

Jag önskar att klimatfrågan kunnat frigöras från politik och istället utvärderats utifrån strikt vetenskapliga principer, utan politiska förtecken eller dolda agendor som jag kommer prata mer om i nästa avsnitt.

Ide, manus och presentation: Elsa Widding

Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)