Vi börjar dagens program i Fjärde Statsmakten med att diskutera Coronaviruset.

Gatorna i Wuhan ligger helt tomma och det kommer information om att döda ska kremeras på plats där de påfinns. Lars Bern är övertygad om att långt fler, kanske 10 eller 100 gånger fler, är smittade än vad som uppges av myndigheterna beroende på att det normalt är många som aldrig kontaktar sjukvården.

Vi diskuterar om man kan lita på uppgifterna och de rykten som finns om att situationen skulle vara betydligt värre med långt fler döda än vad som uppges. Lars Bern menar att Shanghaibörsens relativt måttliga förändringar är det säkraste tecknet på att det inte är några extrema nivåer av dödsfall efter detta inte skulle kunna döljas helt.

Vi diskuterar ett patent på en variant av coronavirus som godkändes för en tid sedan och konstaterar att vi inte riktigt kan förstå vad detta innebär men att det kanske handlar om framtagande av virus.

Kursen för olja har fallit relativt brant men även detta är rätt naturligt eftersom Kina är en så stor köpare och att många samhällen har saktat ned.

Den som är orolig för Coronaviruset bör ha koll på intag av C-vitamin, D3-vitamin mm för att stärka immunförsvaret, enligt Bern.

En oroande omständighet är att Sverige har minst antal vårdplatser per capita i västvärlden vilket gör att vi har svårt att hantera en pandemi. Även ett eventuellt problem med livsmedelsförsörjning pga stängda gränser skulle kunna uppstå.

Kinesiska staten skjuter till stora belopp för att undvika en krasch. Samtidigt är det många som oroas av kinas höga skuldsättning och risken för att en ny global kris initieras.

Lars Bern kommentar därefter ett uttalande från Cancerfonden om att cancer inte har något större samband med kosten medan Lars menar att kolhydrater, socker och olika gifter i maten har en avgörande betydelse för ökningen av antalet cancerfall de senaste 100 åren.

Vi går över till att ge en förhandsinformation om Lördagsintervju 76 med polis Peter Springare som läggs ut den 8 februari och där han ger sin syn på våldsmonopolet, klaner, chefstillsättningar mm.

Första AP-fonden har dumpat 16 miljoner aktier i Volvo och samtidigt har banker och fonder investerat 14.000 miljarder kronor i fossilindustrin sedan parisavtalet skrevs under, enligt en rapport från Greenpeace.

Miljöpartiet är ett parti som propagerar för skrotning av bilar och kärnkraft vilket är en kapitalförstörning som leder till stor nyförsäljning och som faktiskt gynnar vissa bolag och ökar omsättningen.

Bern menar att framtagande av nästa generations kärnkraft är enda lösningen om vi verkligen vill minska koldioxidutsläppen.

Planerna på koldioxidlagring föreslås i en utredning med 10 miljoner tons lagring i marken per år i Sverige till en kostnad av 10 miljarder kronor per år. Vi konstaterar att detta är en helt meningslös insats eftersom denna volym handlar en bråkdels promille av de globala utsläppen.

Isabella Lövin har i radio påstått att svenskarna har bland de högsta per capitanivåer av koldioxidutsläpp vilket är totalt fel eftersom vi har bland de lägsta nivåerna i Europa.

Det tar ungefär 100 gånger längre tid att ladda en elbil än att tanka en dieselbil. Vi frågar oss hur många laddstationer som skulle krävas utefter E4 för att klara behoven om alla bilar gick på batteri.

Vi avslutar med en kommentar av Margot Wallströms toppjobb inom FN. Bern ser en koppling mellan toppjobben och de enormt stora bidrag som svenska regeringar öser över olika internationella organisationer. Han föreslår att alla chefsbefattningar och andra befattningar i organisationer och myndigheter ska utlysas och tillsättas helt baserat på meriter.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)