I dagens avsnitt av Erik & Matti börjar vi med att diskutera vad som driver människors rädsla och landar i slutsatsen att vi är präglade av ett enormt flyktbeteende. Anledningarna till det är givetvis många och komplexa, men vi landar i att det finns ett uppdämt behov av självrannsakan.

Folk flyr in i den digitala världen och relationer som är allt annat än meningsfulla för att slippa konfronteras med sig själva och vilka de egentligen är.

Vidare funderar vi på hur man ska hantera att man hela tiden blir etiketterad pga sina åsikter och hur ofullständiga och ibland helt felaktiga dessa etiketter är. Oftast är det de personer som känner en minst som är snabbast att sätta en etikett och vår misstanke blir att det handlar om att upprätthålla den egna självbilden snarare än att förstå den man etiketterar.

Vi gör en personlig djupdykning på uppmaning av en tittare och berättar om våra respektive mest negativa erfarenheter av at engagera sig öppet och kritiskt i de samhällsfrågor man är intresserad av.

Matti har varit utsatt för ett drev som var jobbigt under ett dygn, vilket sedan gjorde honom vaccinerad mot kampanjer mot hans person och Erik konstaterar att de som tar avstånd från honom gör sig själva och honom en tjänst eftersom relationen uppenbarligen ändå inte var byggd på äkta tillit. Mister du en står dig tusen åter!

Morgan Johanssons agerande sätts under luppen och vi väger i detta in en diskussion om vem som har ansvar för vad i dagens samhälle. Morgan Johansson står uppenbarligen och säger osanningar om sprängningar och skjutningar vilket vittnar om att han inte känner ett behov av att vara ärlig eller att ta något ansvar – sitt uppdrag till trots.

På samma sätt känner uppenbarligen de flesta i vårt samhälle något ansvar för sitt eget liv utan man hänvisar alltid till "någon annan", ofta kallas denne någon samhället, det allmänna, skolan, föräldrarna.....

Julien Assange blir nästa ämne/man för rakning och vi börjar med att ställa oss frågande till om våldtäktsanklagelserna är ett sätt att underminera hans och Wikileaks trovärdighet snarare än ett sätt att stå upp för lag och rätt. Vidare tänker vi att han oavsett vilket är en visselblåsare som bör skyddas snarare än lämnas ut till de mäktiga intressen han avslöjat. Om inte annat konstaterar vi att sanningssägare demoniseras på löpande band i de flesta sammanhang.

Avslutningsvis konstaterar vi att personer som synts i offentligheten länge får en roll som expertkommentator oavsett om de varit framgångsrika i sin gärning eller ej och vi spekulerar i varför man fortsätter att konsultera människor som haft fel. Hur man än vänder och vrider på det verkar det som att det finns en del människor som bereds utrymme i offentligheten och andra som aldrig ska släppas fram eller presenteras på ett värdigt sätt. Vi landar i att dagens offentlighet närmast är en trosuppfattning.

------------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)