Istället för att uppmana till att ge "IS-återvändarna" en andra chans, bör imamen Kashif Virk från muslimska samfundet, först och främst kalla dessa kalifatlovers för vad de är i form av IS-terrorister och inte IS-återvändare.

Han bör även som representant för sin religion ta avstånd från de delarna i sharialagen som inte är kompatibelt med de mänskliga rättigheterna, till exempel att det är förbjudet att vara homosexuell och kan bestraffas med dödsstraff. 

I en text i Dagens Samhälle skriver imamen att vi inte ska stänga gränsen för IS-återvändarna, utan de ska få tillåtas komma till Sverige och här ska vi bestraffa dem. 

Citat: "Jag menar i stället att vi bör ta ansvar för våra medborgare, och genom rättsväsendet ge dessa individer och deras familjer en andra chans."

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/atervandarna-varda-en-andra-chans-27037

Det vi vet med största säkerhet är att en stor del av de cirka 350 IS-terroristerna redan återvänt till Sverige, och på grund av bristande lagstiftning kommer de aldrig att bestraffas. Det är även som så att bevisningen är ett krav för att kunna bestraffas, och vem har den bevisningen? 

Jag ställer mig frågan, varför vill denna imam vill att terrorister ska få en andra chans? 

Lyssna på ett samtal jag hade med en person från Säpo 2015. Redan då visste man att bestraffning för dessa mördare inte skulle ske. De går alltså fria i vårt samhälle och åtnjuter vår välfärd.

https://youtu.be/vbLrFdHKeHc

Vidare i imamen text kommer ursäkter till varför människor sökt sig till en terroristorganisation, och som vanligt finns inget eget ansvar, utan Sverige är så hemskt ställe att bo på så man känner sig utanför.

Citat: "En orsak till att dessa människor sökt sig till Syrien kan vara en upplevd frustration. Upphov till detta kan ha varit att de stått utanför samhället eller inte haft ett jobb som motsvarat utbildningen de har. Denna frustration är också viktig att bemöta. Det åligger särskilt oss religiösa ledare, och andra som arbetar ideellt, att fånga upp denna frustration och behandla den.":

Jag har intervjuat en imam som arbetar på sjukhuset i Skövde, och denne bekräftar för mig att inom islam är homosexualitet förbjudet, och han verkar inte se nått fel med det. 

https://youtu.be/MFqTLDSLQGg

Vi måste ställa högre krav på muslimska företrädare för att få stopp på fundamentalistiska, extremistiska åsikter som ligger till grund för att mörda andra människor. Det är inte humanistiskt att en religion förbjuder homosexualitet. Det ska ställas krav att ta avstånd från allt som inte är i samklang med de mänskliga rättigheterna. Religionsfrihet betyder inte att man har rätt att döda någon på grund av dess sexualitet. 

Ha en fin söndag och var rädda om varandra.

Nina Drakfors, samhällsdebattör.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)