Lördagsintervju 82 med Mikael Willgert som för ovanlighets skull själv blir intervjuad av Erik Berglund.

I denna Lördagsintervju möter Swebbtvs Erik Berglund webbkanalens ledare Mikael Willgert. Mikael berättar att han är civilingenjör i teknisk fysik från KTH. Han har jobbat inom industrin i olika svenska bolag med att etablera utvecklingsorganisationer för produkter och system.

Mikael tror att Svenska företag kommer fortsätta att vara framgångsrika tack vare de skickliga svenska ingenjörerna och affärsmännen.

Mikaels politiska intresse vaknade i tonåren med insikten om den fasansfulla situationen i Sovjet som negligerades av socialdemokraterna och kommunisterna i Sverige. Mikael fick barn tidigt och familjen drabbades av ungdomsrån vid flera tillfällen i början av 2000-talet. Han bildade tillsammans med andra föräldrar en grupp som uppmärksammade denna fråga.

Frågetecknen inför utvecklingen i Sverige växte successivt och efter att ha läst boken "Låsningen" av Jan Tullberg bestämde sig Mikael för att det var nödvändigt att agera. Detta var i samband med valet 2014. Han funderade över vilken som var den viktigaste faktorn för att Sverige utvecklades negativt och kom fram till att medierna var det viktigaste området att engagera sig i.

Han träffade Jan Sjunnesson, som tidigare var chefredaktör på Samtiden. De kom överens om att försöka etablera en mediekanal. Första programmet blev ett inslag i början av 2016 om flyktingförläggningar i en liten ort i Ånge kommun.

Mikael berättar att verksamheten successivt har vuxit och att den senaste månaden hade programmen 1,5 miljoner visningar på Youtube. 560.000 unika tittare har sett programmen på Youtube de senaste månaderna. Över detta finns programmen också på Facebook och varje dag på Öppna Kanalen i Stockholmsregionen.

Socialdemokraternas omsvängning mot nationalism och andra följder av Corona innebär enligt Mikael något av ett paradigmskifte. Han ser det som ett strategiskt genidrag som har gjort att S har stigit i opinionen men frågar sig hur det blir efter Corona.

Swebbtv har engagerat sig i frågor gällande massmigration, klimatfrågan, familjefrågor och vissa hälsofrågor. Men den senaste tiden har det inte varit någon propaganda för massmigrationen eller klimatet, vare sig i SVT eller andra medier. Mikael tror att det kanske kommer bli svårt att blåsa liv i dessa frågor efter Coronautbrottet. Detta kan göra att opinionen för dessa frågor minskar. Särskilt om det blir en ekonomisk nedgång med hög arbetslöshet. Andra följder är att EU inte längre uppfattas som relevant. Både massmigration, klimatskatterna och EU fortsätter tillsvidare som att inget har hänt men nu gäller det att få stopp på detta.

Medierna är, enligt Mikael, helt opålitliga och har helt svikit sitt uppdrag men han hoppas att det nu kan komma en tillnyktring. Många inom medierna mår dåligt av allt ljugande och är också rädda att bli av med jobbet. Han anser att många inom medier och bland makthavare borde ställas till svars. Många makthavare behöver också bytas ut mot personer som klarar de uppgifter vi står inför. En viktig fråga är hur vi ska få stopp på missbruket av skattepengar.

Mikael tror att påståendena om att regeringen försökte stänga ner Swebbtv stämmer. Det var jobbigt för Morgan Johansson och Isabella Lövin att Swebbtv avslöjade deras lögner och felaktiga påståenden. Vi kommenterar Gretas försök att göra come back genom att komma in i Coronafrågan men Mikael tror inte att det kommer lyckas eftersom klimatet och därmed Greta har försvunnit från folks intresse, för tillfället-

Den viktigaste frågan för Swebbtv framöver är nog att få stopp på migrations- och klimatfrågan samt att ställa personer ansvariga för Sveriges situation till svars och byts ut.

Mikael berättar att Swebbtv har många människor som vill stödja verksamheten, dock ingen dominerande donator eller organisation som har inflytande. Mikael tycker att det skulle vara rimligt med ett börsnoterad medborgarägd media. Tittarnas stöd har gjort det möjligt att betala arvoden, köpa in nödvändig utrustning och att påbörja arbetet med att skapa en egen plattform som ett alternativ till Youtube. Mikael förklarar att Svensk Webbtelevision organisatoriskt är ett aktiebolag som startades genom en investering av hans utvecklingsbolag Mighty Systems.

Mikael menar att Sverige fram till Olof Palmes tid hade svenska folket som uppdragsgivare vilket successivt har förskjutits mot andra intressenter. Direktval av politiker skulle styra tillbaka intresset mot väljarna. Erik frågar i avslutningen om KTH skulle kunna bli en ledande teknisk högskola. Mikael är pessimistisk om detta eftersom KTH idag tar stor hänsyn till kön och värdegrund vid utnämningar. Detta är tyvärr något som också orsakar stor skada i näringslivet och i det offentliga.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)