Lars Bern förklarar i programmet varför vissa forskare vill tysta diskussion om kost och hälsa som inte kontrolleras av läkemedels-och livsmedelsbolagen.

DN hade den 16 februari 2019 en debattartikel med fem forskare vid Karolinska Institutet, där de kräver ett statligt organ som ska kontrollera böcker som handlar om kost och hälsa.

Det skulle kunna leda till att människors erfarenheter om kost och hälsopreparat censureras, vilket är ett fruktansvärt ingrepp i människors frihet.

Detta är inte en slump, enligt Lars Bern, utan en del i en strategi för att bevara läkemedelsbolagens monopolsituation.

För att förklara hur det hänger ihop går Lars Bern tillbaka i historiken kring hur Rockefeller grundade sitt imperium av läkemedelsbolag och oljebolag. Rockefellers ledstjärna har i denna verksamhet varit att skapa monopol.

När det gäller läkemedel genomdrev man därför en process för statligt godkännande av läkemedel, som är så dyr och komplicerad att det enda sättet att få tillbaka dessa kostnader är att ha patent som förhindrar produktion av kopior.

Detta har omöjliggjort finansiering av godkännande för naturpreparat som innehåller naturliga substanser och som inte går att patentera.

Därigenom kriminaliserades preparat som i vissa fall kan ha använts i årtusenden. Ett exempel är cannabis som har långtgående fantastiska medicinska effekter enligt Lars Barn.

Det fanns ett annat hot mot läkemedelsindustrin som handlade om att vissa livsmedel gör oss friskare och minskar behovet av läkemedel.

Därför tog sig läkemedelsbolagen in i sjukhusverksamheters styrelser genom att ge stora donationer från exempelvis Rockefeller Foundation. Resultatet har blivit att läkarutbildningen i princip helt saknar kurser som handlar om kosten.

Felaktiga kostråd med positiv inställning till socker och kolhydrater samt överdriven skrämsel för kolesterol och fett har lett till en mängd sjukdomar. Bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, karies, alzheimers och cancer.

Den felaktiga kosten har resulterat i försäljning av läkemedel för 100-tals miljarder kronor

 

Sista tiden har en mängd bloggar och litteratur kommit som ifrågasätter den felaktiga kosten och de olämpliga läkemedlen, vilket hotar läkemedelsindustrins inkomster.

Lläkemedelsindustrin har en mängd lobbyister som gör allt de kan för att stoppa och misstänkliggöra alternativen och de som skriver om dessa.

En av dessa lobbyister är Maria Ahlsén som är förstanamnet i den debattartikel som DN publicerade den 16 februari.

Hon förringar risken med att äta socker, socker som är en viktig orsak till många av de sjukdomar som genererar försäljning av läkemedel för många miljarder kronor.

Det är enligt Lars Bern en skrämmande utveckling att forskare försöker tysta människors möjligheter att hjälpa varandra.

I Sverige medicineras en miljoner människor med statiner som sänker kolesterolhalten. En av de som har propagerat för statiner är just Maria Ahlsén, trots att dessa preparat ger mycket svåra biverkningar.

Dessutom har nya studier visat att de personer som har högt kolesterolvärde är de som är friskast och lever längst.

Slutligen berättar Lars Bern om Ralf Sundbergs bok "Forskningsfusket bara fortsätter". Ralf Sundberg är ordförande i den ideella Riksföreningen för Metabol Hälsa.

Tittarna rekommenderas att gå med i föreningen och den som gör det kan också köpa Lars Berns bok "Den Metabola Pandemin" för endast 100 kronor.

 -------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)