Lars Bern förklarar att sjukdomar som Alzheimer, cancer, diabetes, hjärt- kärlproblem mm ökar kraftigt. Det har att göra med vår, under 1900-talet, förändrade kost. Man kan tala om en global epidemi, en pandemi.

Tvärtemot vad vi fått lära oss är animalisk kost bra för människan. Dessutom säger han att högt kolesterolvärde tvärtom oftast är positivt och att hjärnan till stor del består av kolesterol. Bakom den felaktiga informationen finner man läkemedelsbolag med stor försäljning av läkemedel som till och med är skadliga.

Lars Bern är teknisk doktor i fysik har lång erfarenhet av forskning och har arbetat med miljöfrågor i över 40 år bl.a. i Kungliga vetenskapsakademins miljökommitté.

Han blev tvungen att avbryta sin karriär som företagsledare då han drabbades av en mycket besvärlig, dock inte dödlig, cancer. Detta gjorde att han började intressera sig för varför han själv och allt fler idag drabbas av cancer.

Han blev med tiden invald som cancerfondens ordförande i 9 år och blev även involverad i forskningsnämnden.
Så småningom fick han klart för sig att en metabol pandemi sprider sig i västvärlden. (Metabolism handlar om kroppens ämnesomsättning.)

De första symptomen på de metabola sjukdomarna är först övervikt sedan diabetes och vidare hjärt- kärlproblem samt cancer. 
Även Alzheimer har ökat kraftigt samt en kraftigt försämrad tandhälsa med karies och tandröta, allt detta skedde i samtidigt som våra kostråd och därmed kosten i västvärlden ändrats radikalt. 
Idag räknar man med att över 40 miljoner människor har dött i förtid pga dessa felaktiga kostråd och över 3 miljarder människor är påverkade.
Trots att kosten har en avgörande betydelse för hälsan ingår detta ämne knappt alls i läkarutbildningen. Lars Bern menar att detta har varit en medveten strategi från läkemedelsbolagen som i princip styr innehållet i utbildningen.

Vidare berättar Lars Bern om hur man dessutom förändrat jordbruket och infört stordrift, konstgödsel och insektsgifter utan växelbruk.Detta utarmar jordarna och ger större skördar men mindre näringsrik mat. 
Detta leder till bristsjukdomar av olika slag för de människor som endast äter denna typ av mat.

Rädslan för animaliskt fett hänger samman med felaktigt utförd forskning. 1913 gjorde en rysk forskare experiment genom att mata kaniner med äggulor. De fick i och med detta åderförkalkning.

Kaniner har dock en metabolism som är anpassad till att äta gräs och grönsaker och inte ägg så resultat är inte jämförbart med allätare såsom människan. 
Resultatet ledde dock till att det spreds en felaktig uppfattning om att animaliska fetter och ägg är farligt för människan och leder till hjärt- kärlsjukdomar.

Forskare som motsatte sig denna tes blev skandaliserade precis som klimatrealister idag.
På 80-talets spreds de nya kostråden där fett och animalier påstods vara den stora boven till ohälsa.

På grund av dessa nya rön började Livsmedelsindustrin avfetta maten. Istället tillsatte man socker och glutamat, som är en smakförstärkare. Det behövdes eftersom maten började smaka sämre utan fettet som både mättar och är en fantastisk smakbärare.
Istället kom fröoljor såsom raps och solrosoljor att införas i kosten. Människan kan inte tillgodogöra sig dessa utan de skapar inflammationer i kroppen.

Alla dessa olika faktorer skapade en möjlighet för medicinbolagen att skapa sig en gigantisk marknad för att dämpa alla dessa nya sjukdomars symptom.

Lars Bern berättar om sin egen medicinska historia med den cancer och andra sjukdomar han drabbades av såsom även gikt samt hjärt-arytmi och hur han lyckades bli fri från alla mediciner och bli frisk genom att ändra sin kost radikalt.
Gikten blev han exempelvis av med att inta stora mängder av C-vitamin varje dag, jämnt fördelade under dygnet.

Lars Bern berättar även om faran med Statiner som skrivs ut mot högt kolesterolvärde som läkarna är skyldiga att skriva ut enligt Socialstyrelsen annars kan de förlora sin läkarlegitimation.
Enligt Bern är kolesterolet inte farligt utan hjälper blodkärlen att läka vid inflammation. Enligt en kinesisk studie har de med högt kolesterol hade 53% mindre risk att få Alzheimer.

Varför går detta under radarn? Enorma ekonomiska intressen håller detta sjuka system vid liv och det finns inte något intresse från dessa industrier att bryta denna negativa cirkel.

Bern avslutar med att berätta om sin bok "Den metabola pandemin" och om "Riksföreningen för metabol hälsa" där vi tillsammans kan gå samman och hjälpa varandra till bättre hälsa och förebygga ovanstående sjukdomar.

------------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)