25.000 hektar skog står i brand. Detta motsvarar en yta av 5 mil x 5 mil och regeringen konstaterar att den inte har kontroll över läget.

De ägnar sig åt plakatpolitik och har inte tagit till sig erfarenheterna från storbranden 2014.

Vi diskuterar Lövin och miljöpartiets strategi att ljuga och skrämma folk för att få röster,

Avslutningsvis diskuterar vi valet där Lars Bern räknar med att SD blir största parti och att Stefan Löfvén sitter kvar som statsminister.

Den 23 Juli rapporterades 25 000 hektar stå i brand. Lars Bern konstaterar att vi saknar beredskap för stora bränder. Regeringen har inte lyft ett finger för att lösa detta trots att vi hade en stor brand 2014. Istället satsar de på ren plakatpolitik exempelvis stödet på 1 miljard till elcyklar.

MSB har enligt Lars Bern satsat 10 miljoner kronor på genusforskning men anser inte att vi har råd att köpa flygplan för brandbekämpning. Om man satsat pengarna på flygplan istället för elcyklar hade den positiva effekten för miljön blivit betydligt större.

Han går vidare och konstaterar att våra makthavare skryter i EU och FN med att vi är en humanitär stormakt, ett uttryck Carl Bildt etablerade, men inte kan lösa grundläggande problem trots att Sverige har världens högsta skatter.

Morgan Johansson förklarade häromdagen att vi behöver justera lagarna så att försvaret kan hjälpa till med släckning, men de lagarna finns redan. Problemet är istället att försvaret saknar pengar för att göra detta.

Vi kommenterar också Isabella Lövins påstående i riksdagsdebatten, att hennes gräsmatta inte har ett grönt grässtrå vilket visade sig vara en ren lögn. Bern konstaterar att hon brukar ljuga. Ett annat exempel är när hon påstod att öknarna brer ut sig på grund av klimatförändring vilket är helt fel. I själva verket gör den ökande koldioxidhalten att växterna mår bättre och öknarna krymper.

Lövin kopplar också det fina sommarvädret i Sverige till klimatförändring men inte heller detta stämmer helt. Vi har lokalt fått ovanligt fint väder men den globala temperaturen har tvärtom sjunkit under juni på de flesta platser. Bern menar att miljöpartiet försöker skrämma folk att rösta på dem. Många har ångest över klimatet och han berättar om barn som skräms upp så att de inte kan sova.

 Han tycker synd om Sveriges bönder som får problem på grund av det fina vädret men vi har inte rätt att hjälpa dem pga av konkurrensreglerna inom EU som gör att vi inte får stödja bönderna. EUs strategi är att Sverige inte ska hålla på med jordbruk utan att detta ska ske i södra Europa.

Vi konstaterar att de som bär skulden för hela denna situation är väljarna som röstat fram de partier som styr.

Lars Bern har sett partiledarintervjun med Gustav Kasselstrand i Swebbtv och hoppas att fler partiledare vill framträda i Swebbtv.

Han förutser att vi efter valet kommer få ett politiskt kaos och att Löfvén kommer sitta kvar som statsminister eftersom alliansen inte vill fälla honom med stöd av SD. Han räknar med att SD blir största parti och utesluter inte att ytterligare något antietablissemangsparti kommer in. Av hävd utses talmannen från det största partiet men troligen gör S och alliansen upp om att talmannen tas från alliansen.

Han menar att om de etablerade partierna inte släpper fram SD väntar fullständigt kaos till valet 2022.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)