Markus Allard i Lördagsintervju nr 81 om den politiska adeln.

Markus Allard är partiledare för Örebropartiet och medlem i Örebros kommunstyrelse. En av partiets profilfrågor är att hålla ner arvodena till kommunens folkvalda ledare. Även f.d. polis Peter Springare, som tidigare har deltagit i Swebbtv Lördagsintervju 74, är med i partiets ledning.

Vi börjar med att kommentera de aktuella händelserna på riksplanet. Han tror inte att regeringen Löfven egentligen vill ha mer makt, det gäller bara att se ut som att man vill styra. Mer makt behövs inte heller eftersom de ändå får igenom sina frågor, det finns ju inte någon riktig opposition. Markus är osäker på om Sveriges väg när det gäller corona, kommer visa sig vara rätt och om verkligen alla andra länder gör fel.

Han tog upp frågan om förberedelser för coronasmittan redan i slutet av februari eller i början av mars och om kommunens personal inom sjukvården har skyddsutrustning. Hans fråga bemöttes i kommunstyrelsen med oförstående, de tyckte att han var "jobbig" med sina frågor. Han hade tidigare blivit känd som bråkstake när det gällde kritiken av det förkromade äpplet, ett konstverk som har kostat kommunen 600.000 kronor. Han har också blivit känd för sin tydliga inställning i frågan om böneutrop som han säger nej till. Böneutropen handlar enligt Markus om en revirmarkering. Han berättar att andra partier menar att det bara handlar om "ljud" och att KD är väldigt ursäktande inför islamisternas krav. Han berättar också att kommunen bidrar med pengar till en extrem islamistisk rörelse. En annan sak som stör honom i kommunens arbete är tendensen att alltid vilja "passa bollen vidare", dvs hoppas att någon annan instans ska ta beslut för att själv slippa ta ansvar.

Kommunen har inte kontroll över vilka som bor i kommunen. Papperslösa och illegala invandrare m.m. gör det omöjligt att veta. Det flyttar in tusentals personer årligen till Örebro som ska förses med kommunala tjänster såsom skola, vård och annat, men det saknas information om deras status vilket gör att det är svårt att planera. När han talar med sina styrelsekolleger brukar de hålla med om problembilden ifall de samtalar i mer privata sammanhang.

Markus beskriver "vänstern" som bestående av akademiker som får sin försörjning från skattebetalarnas pengar men som inte gör ett arbete inom vården eller något annat som folk frågar efter. Det handlar mer om kulturarbetare och annat liknande. Vänstern är dessutom föraktfulla mot väljarna som uppfattas som okunniga. Folkföraktet är något som finns generellt inom politiken.

Han har 68.400 kr i månadslön och tycker att politikernas löner borde halveras för att de inte ska leva i en helt annan situation än resten av folket. Politikers arbete bör också ha ett klart inslag av idealitet. Hans farfar Henry Allard var en ledande socialdemokrat och talman i riksdagen. På den tiden var politikerna skickligare trots att de inte var högavlönade. Han instämmer i tanken på att många politiker har bildat en egen klan, en adel som befordrar varandra. Markus Allard menar att orsaken till att folk fortsätter att rösta på dessa politiker beror på att det saknas ordentliga alternativ. Han tycker att SD skulle kunna vara mer systemkritiska.

Örebropartiet består av ca 10 personer. Ett villkor för att bli medlem är att man deltar aktivt. Han är positiv till att konceptet sprider sig till andra kommuner i Sverige och han skulle gärna gå in i riksdagspolitiken.

Avslutningsvis får han frågan om vad han tror om framtiden i fyra områden

Feminism: Jämställdheten är självklar men det skulle absolut inte vara aktuellt att kvotera in kvinnor i partiet. Kompetensen ska styra valet, allt annat är idiotiskt.

HBTQ och Pride: Detta är relativt självklart i dagens Sverige Pride är ingen upprorsrörelse. Det är från etablissemanget.

Migrationen: Vi behöver stänga gränsen för att få kontroll och undvika etiska konflikter. Personer som begått brott ska ut.

Islam: Islam kommer växa. Han värnar den sekulära traditionen i Sverige. Religioner bör vara en privatsak.

Han tror att vi befinner oss i lugnet före stormen med hög skuldsättning och en dekadent politisk elit. Vi riskerar en situation med eskalerande etniska konflikter. Han tror inte det är självklart att svenskar inte tar till våld.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)