Utlåningen till negativ ränta är 17.000 miljarder dollar, enligt en artikel i Dagens Industri den 7 september. Lars Bern menar att detta är följden av att bankerna vill låna ut så mycket som möjligt, eftersom de tjänar pengar på den totala utlåningen oavsett vilken ränta de tar.

Detta leder till att bankernas grepp om samhället ökar eftersom den ” som är satt i skuld inte är fri”.

Trots den negativa räntan föredrar alltså vissa stora placerare att låna ut sina pengar hellre än att placera dem i fastigheter eller aktier.

Detta kan tolkas så att många idag är övertygade om att värdena på aktier och fastigheter kommer falla kraftigt.

Lars Bern förkastar fonder och framförallt ”Hållbara fonder” som ett alternativ för att placera sina sparade pengar och han förklarar varför.

Regeringen har initierat en utredning av migrationspolitiken som ska vara klar nästa sommar. Men utredningen har i princip inte fått i uppdrag att titta på frågor som kan lösa problemen med invandringen eller brottsligheten.

Lars Bern förklarar att skjutningarna beror på de klanstrider som pågår i Sverige. Klanerna är inte beredda att underordna sig samhällets lagar.

Ett exempel på detta är den italienska maffian. När maffiamedlemmar emigrerade till USA tog de med sig klanstrukturen och de blodiga krigen om marknaden för illegala varor.

Klanerna kopplar också ett grepp om politikerna. I Sverige kan vi se detta på att S+V får helt extrema siffror i utanförskapsområdena där dessa klaner styr.

En effekt är också att S+V systematiskt motarbetar personer i partierna som går emot hedersvåldet i dessa klaner. Nyligen blev Amineh Kakabaveh som motarbetat hedersvåldet utesluten under falska förevändningar ur vänsterpartiet. Samma sak hände med ”Soffan” i Göteborg.

Enligt Lars Bern kommer vänstern med S och V aldrig kunna lösa problemet med gatuvåldet i Sverige eftersom de bygger sina röster på klanerna. Ska man lösa detta måste man spärra in klanledarna och slå sönder klanerna. Att politikerna i dessa partier är lierade med klanerna visas av att S+V i vissa valdistrikt fått uppemot 89% av rösterna i senaste valet.

Antalet uppehållstillstånd växer kontinuerligt och visar inga särskilda tecken på att minska trots talet om hårdare regler. Lars Bern menar att politikerna förlorat kontroll över utvecklingen.

Vi går över till att diskutera de fruktansvärda idéer som har lanserats av professor Magnus Söderlund om att vi ska börja äta människokött för att ”rädda klimatet”. Det märkliga är att DN, TV4 och andra etablerade medier inte protesterar mot dårskapen. Tvärtom trumpetar de okritiskt ut budskapet. Enligt Lars beror det på att de hyllar all dårskap som lanseras med klimatet som förevändning.

Petteri Taalas är ledare för WMO, FNs meterologiska organisation. Han har gått ut och krävt ett stopp för domedagspredikanterna i klimatfrågan.

Vi kommenterar domedagsprofeten Johan Rockströms debattartikel i Dagens Industri den 9 september. Den är full av domedagsprofetior och varningar om katastrofer som ska ske inom tio år. Katastrofen ska ständigt ske inom tio år vilket har påståtts sedan 70-talet. Rockström redovisar inte en enda källa och vi anser att det är obegripligt att Dagens Industri, som anser sig vara seriösa, släpper igenom en debattartikel som inte kan understödja ett enda av sina påståenden med spårbara referenser.

Lars konstaterar att klimatfrågan leder till den ena perversiteten efter den andra. Och Sverige är värst.

Vi går över till att kommentera Moderaternas ifrågasättande av enprocentmålet för biståndet. Biståndet leder till korruption både i Sverige och i mottagarländerna. Mängder med organisationer i Sverige har inkomster från Sida.

Kristna organisationer i Sverige som sprider FNs propaganda för Agenda 2030 får pengar från Sida. Även Naturskyddsföreningen får, enligt Lördagsintervjun med Karl Hedin, pengar från Sida för att propagera i vargfrågan.

Många länder framställs i våra medier som fattigare än de är, för att motivera mer än 44 miljarder i bistånd.

Vi avslutar med att diskutera en trevlig turistresa till Bulgarien som har en kostnadsnivå som passar den svenska kronan och tittar på ett klipp från en solig badort vid Medelhavet i Syrien. 

Stöd Swebbtv på olika sätt:

• Handla produkter i vår webbutik https://butik.swebbtv.com/

• Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

• Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

• Se alla våra program här på vår hemsida och berätta för andra

• Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt)
eller bankgiro 147-0558

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto:
9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)