EU-valet i maj 2019 är ett viktigt val då vårt samhälle alltmer styrs av EU. Sifo har på beställning av Europaportalen gjort den första opinionsundersökningen, som visar på att SD fördubblar sina mandat, och Liberalerna samt Feministiskt initiativ åker ur. 

Det förväntas bli ett rekordhögt valdeltagande och många har inte bestämt sig ännu, detta kan leda till stora överraskningar.

Det är sannerligen spännande att det förväntas bli ett rekordhögt deltagande i EU-valet. Vad är det som gör att folket kommer att delta i större grad? De som säger att de absolut ska rösta har gått från 24 procent till 42 procent.

Valdeltagandet i Sverige till EU var cirka 51 procent 2014, och till 2019 förväntas det vara på 70 procent. Det är en betydande ökning som visar på att fler människor bryr sig om politik och dess utfall.

https://www.europaportalen.se/2019/02/sverigedemokraterna-okar-mest-infor-eu-valet

Enligt Europaportalen är de mest röstbenägna dem som röstar på Miljöpartiet och Vänsterpartiet, men är det dessa som ökar valdeltagandet? Det tror inte jag, utan det handlar om hur EU och våra politiker påtvingar oss en ansvarslös invandringspolitik. Det är min gissning, som grundar sig på hur statsministern utmålar "högerextrema" som det största hotet vid EU-valet.

Vi får se efter valet om det är konservativa eller socialister/Liberaler som ökar. 

https://www.europaportalen.se/2019/02/sifo-svenskt-eu-valdeltagande-mot-rekordnivaer

Nina Drakfors, samhällsdebattör

 

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)