En lågstadieskola i Göteborg ställde in besöket till Göteborgs moské med anledning av slöjtvång. Ordföranden i moskén uppger till SVT Nyheter/väst att det handlar om att visa respekt och inte tvång.

Det är märkligt resonemang att man ska bära slöja för att visa respekt för den som utövar sin religion. Det borde vara tvärtom att den som utövar en religion med klädtvång, att denne visar respekt för dem som väljer att avstå. Barn ska inte ha några religiösa klädtvång och inte behöva dölja sitt hår då ett barn inte ska sexualiseras. 

Med tanke på att så många kvinnor och barn i arabiska länder tvingas bära slöja, så är det lätt för alla att förstå att frihet går före religionstvång. 

"Varför skriver ni då att det är ett måste i båda bokningsbekräftelse och på er hemsida?"

"– Det är en tolkningsfråga från min sida. Det handlar om respekt för de som utövar sin religion, genom hur man klär sig, säger Kalsoom Kaleem."

Bra att föräldrarna och rektorn agerade emot slöjtvånget och avbokade besöket. Det är dags att vi står upp för barnens rättighet till sin tankefrihet och frihet ifrån att indoktrineras in i en religion där individens frihet beskärs.

Nina Drakfors, samhällsdebattör

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/otydlighet-kring-sjalkrav-i-goteborgs-moske?fbclid=IwAR1wX5koxk1FGYZ0N5-mox982aO_43-O3QiEWkzbar60MAIeSTIqfu7D0OQ

Facebook

Swisha Swebbtv:

swebbtv swish

 

Stöd Swebbtv på fler sätt:

• Stöd ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 eller bankgiro 147-0558

• Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto:
9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

• Donera med Bitcoin Donations
(Scanna QR-koden nedan)

bitcoin symbol

• Handla produkter i vår webbutik https://butik.swebbtv.com/

• Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

• Gör översättningar av program till engelska. Mejla info@swebbtv.se om du är intresserad

• Se alla våra program här på vår hemsida och berätta för andra

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)