Vad är 5G och vilka risker medför den nya tekniken?

Vi börjar med att kommentera Erik Ullenhags avhopp från kampen om partiledarposten.

Lars Bern har stora förhoppningar om Nyamko Sabuni. Vi konstaterar att nästan alla som får komma fram i medierna och som tillåts framföra kritik mot invandringspolitiken har utländska namn. Förutom Nyamko exempelvis kvinnor som Alice Teodorescu men även bland män gäller samma regel. 

Vi börjar med att kommentera Erik Ullenhags avhopp från kampen om partiledarposten.

Lars Bern har stora förhoppningar om Nyamko Sabuni. Vi konstaterar att nästan alla som får komma fram i medierna och som tillåts framföra kritik mot invandringspolitiken har utländska namn. Förutom Nyamko exempelvis kvinnor som Alice Teodorescu men även bland män gäller samma regel. 

Sveriges OS-förslag har förkastats och vi tittar på det ovanliga framträdandet av den moderata stockholmspolitikern Anna König Jerlmyr. Hur skulle det kunna vara miljömässigt hållbart att sprida arrangemanget på platser så långt ifrån varandra? Dessutom var det inte tillräckligt stöd från Svenska folket, troligen pga osäker ekonomi för projektet.

Lars har synpunkter på att tidningarna har så mycket annonser och bilagor för resor. Det är ett hyckleri att samma tidning som oroar sig för koldioxidutsläppen propagerar för flygresor. Sverige är extremt med pratet om flygskam (scam) och folket minskar resandet medan våra grannländer ökar flygresandet. Minskningen saknar,  enligt Lars, helt betydelse för klimatet.

Regeringen propagerar för att man istället ska åka tåg i Europa men elproduktionen är baserad i huvudsak på kol vilket gör att det inte alls är särskilt klimatsmart.

Vi kommenterar Aftonbladets skrämselbild, där ett hundspann med släde plöjer genom ett skikt av vatten på isen. Lars Bern menar att det är helt normalt för årstiden.

För att ytterligare skrämma upp befolkningen har Rapport återkommande skrämselreportage om värmeböljor som i själva verket ligger helt inom normal variabilitet. Allt syftar till att vi ska skrämmas till att frivilligt betala mer skatt.

På Järvaveckan var det en person som propagerade för halverad köttkonsumtion till 2030. Lars Bern menar att köttet är viktigt att äta i lagom mängd. Dessutom bidrar betande djur till att jordarnas kvalité.

Vi tittar på ett klipp från en tittare där flickor vid flera tillfällen tidigare talat på FNs möten för att skrämma upp delegaterna,på samma sätt som Greta Thunberg gjorde på senaste mötet i Katowice. Lars menar att redan Nazityskland använde unga flickor i propagandasyfte.

PREEMs planerade raffinaderi är ifrågasatt men Lars Bern menar att det är ett raffinaderi som kommer leda till en bättre miljö och mindre mängd CO2-utsläpp totalt.

Finansmarknadsminister Per Bolund aviserar extra skatt med 3 kr på plastkassar. Han hävdar att skatten är till för att inte valar ska få dem i magen, men vi menar att förklaringen är vilseledande och ett rent bedrägeri. Det kan bli en lönsam affär för personer som säljer skattefria soppåsar utanför butikerna.

Vi kommer in på Facebook Libra som är Facebooks initiativ för att lansera en egen valuta tillsammans med en mängd andra bolag. Konceptet skiljer sig rejält ifrån Bitcoin som möjliggör fullständig anonymitet men har en hel del intressanta egenskaper.

 I vårt förra program kommenterade vi SVTs propaganda för att 60-åringar ska skilja sig. En tittare kommenterade att staten kanske ser en vinst i att äldre människor skiljer sig eftersom det gör att kvinnorna tappar änkepensionen som gäller kvinnor i äktenskap ingångna före 1990.

Slutligen kommenterar vi valet av Robert Aschberg som ledare för Publicistklubben och konstaterar att det är "som att sätta bocken till trädgårdsmästare". Han har gjort sig känd som en person som förtrycker åsikter vilket inte passar publicister.

------------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)