Vi menar att gammelmedia som oftast kallas "Tredje statsmakten" inte gör sitt jobb när det gäller granskningen av makthavarna och att de fria medierna kan sägas utgöra den "Fjärde statsmakten".


Vi menar att gammelmedia som oftast kallas "Tredje statsmakten" inte gör sitt jobb när det gäller granskningen av makthavarna och att de fria medierna kan sägas utgöra den "Fjärde statsmakten".

Därför lanserar vi på Swebbtv en ny programform för granskning av makthavare. Denna gång talar samhällsdebattör Nina Drakfors och docent i företagsekonomi och författare Jan Tullberg om regeringsbildningen och krisberedskapen.

Nina Drakfors lyfter tanken att vänsterns nej till regeringsöverenskommelsen egentligen är en på förhand planerat spel och att hela uppgörelsen bara handlar om att knäcka alliansen. Om vänstern står fast vid sitt nej är Centern och Liberalerna stora förlorare.

Jan Tullberg tror snarare att det är en förhandlingsmetod som Stefan Löfvén använder sig av som ger ett sken av naivitet och som ger  den här typen av situationer.

Skulle V hålla fast vid sitt nej blir den troliga lösningen en uppgörelse mellan S+M som gör att S fortsätter regera-

Vi diskuterar stormen och Dan Eliassons utspel om förstärkning av civilförsvaret och medborgarnas egna ansvar för säkerhet och krishantering. Slutsatsen blir att han skyller ifrån sig det ansvar myndigheterna har för att undvika och lösa kriser.

Det finns en risk att den ökade kriminaliteten går från skolbränder och bilbränder till att utpressa samhället genom attacker på elnätet och allt det dessutom skulle föra med sig i form av ej fungerande telefoni, internet, betalningar, bensinstationer, matleveranser, vatten, avlopp mm.

Jan Tullberg nämner att det är 16.000 bilar som bränts och det är en skolbrand om dagen. Vi har tidigare tagit upp att Sverige är extremt mot jämförbara länder när det gäller sprängningar.

Nina Drakfors anser att "placebopolitikerna" bör ställas till svars för den stora sårbarhet samhället har.

Slutligen anser vi att det krävs ett nyval eftersom partiernas diskussioner nu helt avviker från det man sa före valet.

--------------

 --------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)