Swebbtv nyheter den 23 december 2020 om Sveriges urholkade konkurrenskraft, om D-vitamin, om Bitcoin och mycket annat.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, välkomnar EU:s kritiserade återhämtnings-paket och vill involvera SKR i planeringen av detta.

Sveriges konkurrenskraft har urholkats, det framkommer i den tolfte upplagan av Entreprenörskapsforums Swedish Economic Forum Report. En av orsakerna som framhölls under seminariet, är den omfattande migrationen som gjort att samhällets förutsättningar har försämrats.

Bitcoin ligger på historiskt höga nivåer och har nu passerat 23 000 dollars- gränsen förra veckan. I dessa oroliga tider har Bitcoin-värdet rusat . Förklaringen är delvis att Wall street har legitimerat valutan samt att paypal aviserat att de kommer att hantera valutan. Det rapporterar dagens industri.

Två män har gripits för förberedelse till terrorbrott s.k. stämpling, i Sverige och utomlands. Båda har bakgrund i mellanöstern, den ena med 3 olika identiteter är efterlyst av Interpol för mord. Den andra beskrivs som skåning i gamla medierna men har bakgrund i Libanon. Båda har levt på svenska skattebetalarnas pengar i Sverige  

Efter inträdet i EU och i samband de obefintliga gränskontrollerna har allt mer stöldgods förts ut ur Sverige. I Sverige har utländska organiserade stöldligor fritt kunnat stjäla och föra ut stöldgods, utan att myndigheterna har rätt att stoppa fordonen. Nu slår ett antal hårt drabbade branschorganisationer larm och kräver en förändring. Det rapporterar Dagens Industri.

D-vitamin brukar kopplas till immunförsvaret och andra viktiga processer i kroppen och bildas i huden när vi är i solen. Försäljningen har ökat starkt i Sverige på senaste tiden. Svenska Livsmedelsverket varnar nu för ett för högt intag av D-vitamin.

I England har man däremot en annan inställning och delar ut D-vitamin till 2 miljoner engelsmän i syftet att stärka deras immunförsvar under pandemin.

Från och med december i år tvingas samtliga invånare i Kina att skanna sitt ansikte för att kunna köpa en mobil eller för att ha tillgång till Internet. Detta tillsammans med en avancerad kameraövervakning med AI-teknik gör att Kina nu med stormsteg närmar sig ett totalt övervakningssamhälle. Enligt läckta dokument planerar även EU att införa denna teknik i en internationell ansiktsigenkännings-databas. Det rapporterar Nya tider.

Enligt en ny rapport har inte hålet i Estonia uppstått genom att båten slog mot botten. Detta eftersom botten består av ett tjockt lager lera.  Nu  meddelar Stefan Löfven att Statens haverikommission återigen ska granska sitt arbete med orsakerna till Estonias haveri. 

Under 2020 har 82 800 st uppehållstillstånd delats ut i Sverige. De flesta är arbetstillstånd och anhöriginvandring. Detta trots en skyhög arbetslöshet och trots pandemin och bostadsbristen i landet. Migrationsverket meddelar att de inte gör några hälsoundersökningar på mígranterna.

Trots corona visar statistiken att Sverige under hösten har en dödlighet som ligger inom det normala jämfört med tidigare år.  I april hade vi en överdödlighet på 38% men under sommaren låg dödligheten under det normala. Det rapporterar SCB.

Regeringen vill få större befogenheter att från och med den 15 januari kunna stänga ner butiker, gym och kollektivtrafik genom den så kallade pandemi-lagen. Men förslaget har nu kritiserats av Justitieombudsmannen som anser att pandemi-lagen inskränker för mycket i Sveriges grundlagsskyddade fri- och rättigheter. 

Vi på Swebbtv har många spännande program som kommer nu i julhelgen.

Senare idag diskuterar vi varför traditioner är så viktiga för att binda samman samhället och familjen med tidigare och kommande generationer.

Vi har ett viktigt inlägg från Lars Bern och på Julafton får vi höra julevangeliet med bibellärare Lars Enarson och se ett reportage från Jerusalem.

På julafton kommer Magnus Stenlund framföra Viktor Rydbergs dikt ”Tomten”. Vi har också viktiga samtal i aktuella frågor med energisystemexperten Elsa Widding, Sandviks förre VD P-O Eriksson och Jakob Nordangård för att nämna några namn. Under  julhelgen släpper vi också program med folkkära personer som Karl-Olov Arnstberg, Jan Tullberg, Gunnar Sandelin, Hans Jensevik, Ingrid Björkman och förstås Matti och Katti.

Vi på Swebbtv önskar er en riktigt God Jul!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)