I detta program kommenterar Runar Søgaard politikerna och politiken i Sverige. Runar är också intresserad av amerikansk politik och var tidigt övertygad om att Donald Trump skulle bli president. Runar är säker på att Trump vinner även nästa val.

Han kan tänka sig att engagera sig politiskt och i slutet av programmet ger han sin personliga syn på var och en av partiledarna i riksdagen.

Runar berättar att han flyttade till Sverige 1987 då han var 19 år. Några år senare gifte han sig med sångerskan Carola Häggkvist. 
Om sin bakgrund som predikant berättar han att han började predika endast 16 år gammal och har predikat också i USA och många andra länder men att det är en uppgift han har lämnat tills vidare.

Runar anser att den politiska korrekthet som dominerar media och etablissemang idag är farlig.

Han upplever att även om politiker talar osanning i Norge så är de svenska politikernas lögner gränslösa på ett helt annat sätt. Runar Søgaard menar att en orsak är att i Norge är värdegrunden djupare än i Sverige. Han syftar på värdegrunden som bygger på nationens identitet och arv som går tillbaka till den kristna grunden. Kristendomen plockades inte bort i Norge så som det skedde i Sverige. Runar menar att den norska befolkningen gillar att ha sina traditioner på ett helt annat sätt än den svenska verkar göra. Han tror att det är mycket farligt för en nation att mista sin kärlek till sitt land och dess traditioner.

Problemet med dagens politiker är att de inte är några ledare. En ledare går före och har människor som följer, det har inte de flesta politikerna. Den häpnadsväckande okunskapen och naiviteten som statsministern visade vid avslöjandet om de 40 klanerna är pinsam. Att en statsminister inte har mera koll tycker Runar är häpnadsväckande.

Han berättar att han alltid fungerat som ledare och är inte helt främmande för ett politiskt engagemang även om han aldrig kommer starta ett parti.
Han skulle nog kunna vara lojal mot en partiledning för att komma in i verksamheten men han skulle ändå se som den viktigaste uppgiften att vara lojal mot väljarna.

Före valet 2018 började Runar Søgaard skriva artiklar på sin Facebooksida. I sommar skrev han en artikel som lästes av 875.000 personer. Han kan se i sina kommentarfält att frustrationen i landet är stor.

Runar har länge intresserat sig för amerikansk politik och menar att det kommande valet inte ska ses som en kamp mellan Joe Biden och Donald Trump, utan snarare mellan det ursprungliga USA och en ohederlig allians av kommunister och globalister som båda vill riva ner de gamla värderingarna. Han ser det som Davids kamp mot Goliat. Trump står ensam mot etablissemanget men Runar är säker på att Trump vinner valet i höst.

Trump har infört karantänsregler för politiker i Washington för att de inte ska kunna använda sin politiska makt för att gynna företag som de senare får välavlönade tjänster på. Detta till skillnad mot i Sverige där avsuttna politiker får höga poster i företag. Runar kommenterar hur Fredrik Reinfeldts som Gustaf har skrivit ledarartiklar på Bonniers tidning Dagens Industri och där argumenterat för sin fars korrupta beteende. De försöker inte ens dölja sin arrogans, fortsätter Runar Søgaard.

Runar ombeds kommentera riksdagens partiledare en och en:

- Annie Lööf är en charmerande person men politiskt och ideologiskt är hon genomfalsk vilket visade sig i uppgörelsen om afghanerna och regeringsstödet för Löfven.

- Stefan Löfven är en "gullig farbror", en trevlig prick som är en marionett. Runar förstår inte varför han ödslar sin tid med att vara statsminister när han går emot sin övertygelse och hellre skulle göra annat.

- Ulf Kristersson är alltför svag även om han har bröstat upp sig lite.

- Jonas Sjöstedt är exempel på att det finns fantastiska människor med väldigt dumma idéer. Han är ärlig mot sin ideologi.

- Isabella Lövin och hela den politiska ledningen i MP är politiskt skräp för Runar. Det finns ingen ärlighet någonstans. Allt handlar om att slicka uppåt och sparka nedåt. Inkompetensen är frapperande.

- Ebba Busch är en ärlig partiledare. Det har varit fel av henne att "skutta runt i Prideparaden". Hon ska inte fjäska mot allt och alla utan ha en trohet mot det arv partiet står för. Han gillar hennes mod, engagemang och driv.

Jimmie Åkesson är den enda partiledare Runar lärt känna något. Jimmie deltog i Runars talkshow. Jimmie viker inte ner sig och han har en vision för Sverige, menar Runar. Vissa "figurer" i partiet kan man ha åsikter om men allt detta ska man inte lasta Åkesson för, anser Runar.

Nyamko Sabuni skötte sin ministerpost med bravur men har inte haft kraften att leda Liberalerna. Han trodde på henne men hon har inte infriat förväntningarna. Hon blir inte långvarig tror han.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)