Varför är polisens "fulparkering" i SVT:s intresse? Det kan väl vem som helst räkna ut att det finns en vettig förklaring till varför de valde att parkera som de gjorde.

Jag undrar varför SVT -  lät skattebetalarna bekosta en banal artikel? Där läsaren får intrycket av att polisen gjort nått stort fel och att det skulle vara av allmänhetens intresse? Fanns det verkligen ingen vettigare artikel att skriva? Det är ju trots allt från Malmö? Jag tycker att det liknar till att vara en skenmanöver, där man vill få läsaren att tycka att även polisen kan göra fel och inte bara de gängkriminella, min egen tolkning. 

Jag undrar varför aktuell journalist inte gjorde sitt arbete och tog reda på hur det förhöll sig och pratade med de aktuella poliserna. Om journalisten hade pratat med poliserna i fråga, så hade denne säkert förstått att ibland finns skälig grund till att göra på ett visst sätt. Men var det av journalistens intresse?

Journalisten kunde ha gjort en artikel om polisens arbetsbelastning och låga löner, eller om hur kriminaliteten breder ut sig i Skåne. Det hade varit i allmänhetens intresse. 

Kan det ha varit en praktikant eller nyligen examinerad journalist som skrev artikel? Och på så sätt går det förklara bort hur patetisk artikeln är? Är det ett nybörjarmisstag?

Om det var ett misstag då finns det en chefredaktörer som har ansvaret för vad som publiceras. Därav får bedömningen göras att aktuell chefredaktör tyckte det var en strålande idé att skriva en artikel om poliser som felparkerade utanför ett "falafelstället" när de skulle hämta mat. 

Självklart ska polisen granskas då det har stor makt i vårt samhälle men jag anser att denna artikel är av inget värde. 

Denna artikel är ett bra exempel på varför public service måste minska i omfång och kostnader, undermåliga artiklar ska inte skattebetalarna stå för. Skattebetalarna ska inte behöva bli matade med artiklar där fakta saknas eller fulvinklas.

Public service liknar fredsprojektet EU som bara växer och växer och tar mer skattemedel i anspråk. EU kommer att ålägga Sverige att betala 15 miljarder mer i avgift till EU:s alltmer växande projekt och makt.

Public service har nyligen fått tillgång till skattebetalarnas pengar genom att vi betalar för verksamheten via skattesedel. Det förunderliga är att public service inte ens funderade på att banta ner sin verksamhet och utbud när pengarna inte längre räckte till. Istället för att effektivisera sin verksamhet vände sig public service till skattebetalarna. Politikerna beslutade därefter om att vi alla ska betala via skatten. Det är alldeles för enkelt att slösa bort skattebetalarnas pengar och på så sätt behandla oss respektlöst. 

Jag är för ett minimalt EU och Public service där man har fokus på konstruktiva resultat och mål.  

Det skulle inte förvåna mig om det likt EU även i public service är topplöner med stora förmåner, och sånt vill inte dessa människor förlora. 

Den 26 maj röstar vi vilka kandidater vi vill ha till EU. Jag kommer rösta på det parti som värnar om våra skattemedel och att dessa främst ska brukas i Sverige. 

Ha en fin söndag.

Nina Drakfors, samhällsdebattör

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/har-fulparkerar-polisen-for-att-handla-mat

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)