>

I detta avsnitt samtalar Mikael Willgert med civilekonomen, entreprenören, politikern och ordförande i svenska boxningsförbundet Anders Holmberg.

Anders Holmberg berättar att han var en förgrundsgestalt när det gällde bildandet av Karlstadspartiet Livskvalitet. Partiet protesterade mot att kommunen skulle stänga av och hyra ut Skutberget som är Karlstads populära rekreationsområde. Partiet fick ett genomslag och lyckades komma in i Kommunfullmäktige.

Tidigare var Anders med i fullmäktige som representant för Moderaterna. Han saknar idag ett starkt ledarskap inom oppositionen. Han anser också att man inom partiet behöver hantera relationen med den tidigare partiledaren Fredrik Reinfeldt som fortfarande har stort inflytande i partiet.

Anders Holmberg har arbetat inom näringslivet i olika positioner, bl.a. som ekonomichef på Svenska Ryon som då ägdes av den skandalomsusade Refaat el Sayed.

På grund av leverantörernas dåliga förtroende för ägaren och bolagets ekonomi krävdes förskottsbetalning för den stora mängden råvaror som levererades dagligen. Men verksamheten levde trots detta under 10 år och sysselsatte ca 200 personer så totalt anser Anders att Refaat gjorde en viktig insats för sysselsättningen i bygden.

Vi går över till att diskutera boxningen och om hans erfarenheter inom detta område. Han började med boxning i tonåren. Han var sen aktiv för att att proffsboxningen blev tillåten i Sverige.

Han berättar att han gick sin första och sista proffsmatch i USA för drygt 10 år sedan på den legendariska boxningsarenan Blue Horizon. Han knockades dessvärre redan i första ronden men repade sig och vann på knock-out i andra ronden.

Anders menar att boxningen skapar en fin samhörighet mellan dem som är aktiva och han rekommenderar gärna unga människor att börja boxas.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)