Swebbtv Nyheter 24 april 2020 om oljepriset, socialdemokraternas stöd, frätande handsprit och mycket annat.

Oljepriset har rasat i veckan men enligt Handelsbanken är Sverige en relativ förlorare på prisfallet. Oljepriset föll i veckan till rekordlåga nivåer, men den positiva effekten för Sverige blir inte så stor. Enligt Handelsbankens chefsstrateg är Sverige en relativ förlorare på oljeprisfallet. Detta ska bero på stor exponering mot kunder inom oljesektorn för verkstadsbolagen. Dessutom innebär de höga skatterna på oljeprodukter att ökningen av konsumenternas köpkraft begränsas.

Samtidigt som våra äldre inte får besök av sin släkt är det många av dem som är rädda för att bli smittade av hemtjänsten. Swebbtv har talat med Kristina Lindh, 85, på Kungsholmen i Stockholm.

Socialdemokraternas stöd ökar kraftigt i senaste opinionsmätningen från SVT/Novus. Socialdemokraterna ökar till 30,4% samtidigt som Sverigedemokraterna backar till 19,7%. Samtidigt hamnar Miljöpartiet under riksdagsspärren, på 3,8%, och liberalerna faller till 2,8%. Vi fick en kommentar av Erik Berglund.

Frätande handsprit från Uppsala universitet upptäckt på Akademiska sjukhuset. Intensivvårdspersonal på Akademiska sjukhuset i Uppsala har fått frätskador på händerna efter att ha använt handsprit. Handspriten kommer från Uppsala universitet, som börjat tillverka handsprit för att stödja vården. Universitetet har gått efter WHO:s recept men har slarvat i tillblandningen. Sjukhuspersonalen som använt handspriten har klagat på röda utslag och pulserande smärta i fingrarna.

Frågan om EU-utträde är fortsatt aktuell i Italien. Igår publicerades en opinionsundersökning i Italien som visar att 46,1% vill lämna EU och ytterligare 7,3% vill lämna euron. Totalt vill alltså 53,4% lämna antingen unionen eller euron. Frågan om EU-utträde är högaktuell i Italien på grund av den pågående coronakrisen. Vicepresidenten i italienska parlamentets underkammare fick nyligen uppmärksamhet när han demonstrativt bytte ut en EU-flagga mot den italienska flaggan. Ilskan mot EU är påtaglig, på grund av vad man uppfattar som unionens ovilja att hjälpa till i coronakrisen.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna skapar en energipolitisk opposition i frågan om kärnkraft. Här har JÖK-partierna inte lyckats nå en överenskommelse. Förslaget om en översyn av förlängd drift av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 från oppositionen röstades ner med liten marginal.

Resebranschen, som omsätter i vanliga fall omkring 60 miljarder, har fått enorma problem i spåren efter Corona och de flesta av de företag som arbetar inom branschen riskerar nu att gå omkull om de inte får igång den resefond som nu ligger på förslag hos politikerna och som skulle kunna rädda branschen. Dessutom skulle fonden garantera kunderna att få tillbaka sina pengar från avbokade resor. Men en ett parti verkar förhala beslutsprocessen enligt Stefan Öström som är reseförsäljare i Stockholm.

Trump stoppar tillfälligt all invandring i 2 månader. Detta för skydda de amerikanska arbetarna. Hittills har över 20 miljoner amerikaner förlorat sina arbeten. I Sverige har 9 853 personer fått beviljade arbetstillstånd under jan-mars i år detta trots en annalkande hög arbetslöshet i den inhemska befolkningen. Migrationsverkets statistik visar att majoriteten av arbetskraftinvandringen består av okvalificerad arbetskraft. Lönen är från 13 000 i månaden. De vanligaste ursprungsländerna är Indien, Ukraina, Kina, Thailand och Irak.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)