Sverigebilden ger sig igen ut på stan i Göteborg och ställer frågan om vi ska ha böneutrop i Sverige. Förvånande många ställer sig bakom att det ska få tillåtas böneutrop men en del tvekar när frågan ställs om det ska tillåtas i hela Sverige. 

Redan idag finns böneutrop i tre städer i Sverige, Växjö, Karlskrona och Botkyrka. Det är högst sannolikt att böneutrop kommer fortsätta att sprida ut sig i Sverige. Max ljudnivån vid böneutropet i Växjö är satt vid 110 decibel. Om man googlar på ordet hörselskador och decibel så får man upp sökresultat som informerar om att mindre oljud kan ge hörselskador. 

"85 decibel under 8 timmar riskerar att ge lika svåra hörselskador som 100 decibel under 15 minuter. Om du utsätts för 125 decibel under en sekund riskerar du att få bestående hörselskador."

Ljud mäts i decibel (dB). 
90 dB - Motorsåg.
110 dB - Rockkonsert.
120 dB - Smärtgränsen.

Lyssna på hur böneutropet låter i Växjö:

https://youtu.be/7tfvUnnQ66U

Om de människorna som svarar på frågan om böneutrop fick bestämma, skulle Sverige ha obegränsat med minareter som kallar muslimer till bön. Jag anser att böneutrop i Sverige inte passar sig i vårt sekulära samhälle.

Lyssna på Sverigebildens intervju:

https://youtu.be/txbvHgYPhiI

Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)