Swebbtv Nyheter den 10 januari om Iran, migrationstryck, Zlatans staty mm.

Attacken mot Iran

USAs attack mot den iranske generalmajoren Qassem Soleimani fick världens medier att påstå att Tredje världskriget stod för dörren. Men mycket tyder på att Soleimani förråddes av sina egna och hans död kan tvärtom leda till mer stabilitet i Mellanöstern. När Donald Trump i onsdags höll presskonferens löd det viktiga budskapet: ”IS är den naturliga fienden för USA och Iran.” Detta tolkas av säkerhetskällor som ett försök att öppna dörren för dialog och att länderna nu kan arbeta tillsammans.

Hundratals gripna för bränderna i Australien

I Australien har enorma bränder härjat över hela landet en längre tid. Nu kommer ny information om vad som kan tänkas ligga bakom bränderna.

Elbilsfiasko

Brittiska Metro rapporterar att den brittiska polisen har köpt 448 elbilar för en kvarts miljard. Men nu slår poliser larm att de inte klarar biljakter. Myndigheten tvingas nu köpa dieselbilar för att klara utryckningar och biljakter.

Ökat migrationstryck

Ungerns gränsskydd kom i fokus vid flyktingströmmarna under 2015. Nu ökar trycket igen och därför dubbleras gränsskyddet enligt Hungary Today.

Sverige - Kommunernas skulder ökar

Kommunernas samlade skulder ökar och passerar snart 1000 Miljarder kronor. 275 miljarder av dessa har tillkommit efter asylkaoset 2015.

Statyn har fallit

Och nu till Malmö och den infekterade situationen kring statyn föreställande Zlatan Zlatan är kanske vår främsta symbol för mångkulturens möjligheter men nu har Statyn av Zlatan har fallit, efter månader av intensiv skadegörelse. Röster gör gällande att detta är slutet på en era och att den forne hjälten nu bokstavligen släpas i smutsen. 

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)