Vi fortsätter påskfirandet med samtal om vänsterpolitikens intåg i kyrkan och exempel på några frågeställningar kopplat till detta. 

Lars Enarson inleder med att konstatera att socialismen är oförenlig med det kristna budskapet genom att socialismen är en ateistisk ideologi.

Han går vidare och förklarar att begreppet "vänster" kommer från parlamentet efter den franska revolutionen då socialisterna utifrån bibeln tog plats just på vänster sida. Orsaken att de valde just vänster, var ett hån mot kyrkan och Jesus ord i Bergspredikan.

Kyrkan i Sverige har trots detta krokat arm med vänstern och driver även vänsterns frågor, exempelvis när det gäller de ensamkommande från Afghanistan. 
Vi diskuterar hur man ska se på afghanska migranter som under sin tid i Sverige har kommit att bekänna sig till den kristna tron. De kan enligt Lars Enarson utsättas för en betydande risk om de skickas hem eftersom konvertiter enligt koranen ska bestraffas med döden.

Många kyrkor har deltagit i ett upprop där bland annat Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén deltar och som går ut på att alla afghaner som under sin tid i Sverige konverterar till kristen tro ska ges uppehållstillstånd i Sverige.

Ärkebiskopen har tidigare uttryckt att hon ser Muhammed som en profet och är allmänt positivt inställd till islam. Hennes resonemang blir därför märkligt ogenomtänkt när hon menar att konvertiter inte kan återvända till ett muslimskt land samtidigt som hon stöder islam.

Vi diskuterar problemen med konvertering från islam och vad som händer när personer från Afghanistan exempelvis söker sig till och tas in i en svensk kristen församling. Ett grundproblem är att vinsten med ett svenskt uppehållstillstånd kopplat till konvertering utgör en stor lockelse och en personlig vinst. Detta gör, enligt Lars, att det blir nödvändigt att verifiera att omvändelsen till den kristna tron är äkta. 
Detta är inte okomplicerat och Enarson menar att många församlingar är naiva i denna fråga.

Även ett liv i Sverige som konvertit från islam är förenat med risker och hot från muslimer. Han berättar om en person som lever i Sverige och som har konverterat från islam och därefter blivit av med sitt jobb som busschaufför efter påtryckningar från sina muslimska kollegor.

Han menar också att de svenska myndigheterna har blivit influerade av islam. En kristen person från Mellanöstern som söker asyl i Sverige kan mycket väl komma att handläggas av en muslim på Migrationsverket som diskriminerar kristna.

Vi diskuterar även professor Arnstbergs påstående om att islam är en starkare kultur än den svenska. Lars Enarson håller med om detta i den meningen att islamska hållningen är kompromisslös medan den svenska hållningen är kompromissvillig och generös.

Resultatet blir att islam vinner terräng. Han refererar till en islamist som i ett samtal uppgett att de kommer ta över och att väst är som smör medan islam är som en kniv.

En annan fråga vi diskuterar är vad som sker om en afghansk ensamkommande kommer in i kyrkans ungdomsverksamhet tillsammans med svenska flickor och pojkar.

Många har uppgett felaktig ålder och kan vara betydligt äldre än ungdomarna i verksamheten. Dessutom har många migranter en problematisk bakgrund och har varit utsatta för sexuella övergrepp. Om inte ungdomsledare och församlingsledare är uppmärksamma och ser med realism på dessa frågor kan det leda till personliga katastrofer för ungdomarna. Om församlingens ungdomar exempelvis ska åka iväg på ett läger kan det vara nödvändigt att i förväg informera alla föräldrar om hur man hanterar dessa frågor.


(Detta problem finns för övrigt även inom ungdomsidrotten. Förutom problem i verksamhet och på läger kan ungdomar komma att möta betydligt äldre personer i exempelvis en brottningsmatch.)

-------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)