Vi hade nyligen en intervju med Leif Ljungvist, den så kallade "Chevamannen". Han var ögonvittne och på plats när Olof Palme blev skjuten. Detta har inspirerat ett nytt vittne att träda fram och som har kontaktat oss. Hon säger att när man nu aviserat att Palmeutredningen ska läggas ner vill hon förhindra att fel person blir utpekad. Hon vill också undvika att svenska folket vilseleds om mordet. 

Enligt Aftonbladet florerar ett rykte att polisen hittat ett vapen på en vind i Spånga under sommaren 2019 och som sedan har lämnats till Palmegruppen. Vittnet förklarar i intervjun hur vapnet kan ha gömts i deras villa i Spånga och vem som har lagt dit det. Hon tror att det är hennes före detta man som dog 1992.

Hon lämnade sitt vittnesmål till Palmegruppen för cirka ett år sedan men har inte fått någon återkoppling. Hennes man hade en bakgrund från Tyskland och arbetade som religionshistoriker. Han hade också arbetat som jägare på Grönland och var tränad i olika kampsporter. Han var intresserad av vapen och ibland köpte han med sig vapen från Tyskland

Vid några tillfällen var han inbjuden till frimurarnas lokal på Kammakargatan för att att berätta om sin bok om Kabbalah. Han var efter mötena upprörd över att Olof Palme planerade att skriva på ett kärnvapenavtal med Sovjet. Han bodde under denna period på Island men dök plötsligt upp hos sin fru dagen efter Palmemordet och var mycket upprymd. Han sa "Jag vet vem som har skjutit Palme".

Normalt hade han en stor mustasch men nu hade han rakat av den. Han hade en väska med som han gick upp och ställde i vindsförrådet på S:t Eriksgatan. Han åkte sedan direkt tillbaka till Reykjavik. Hon säger att hon inte ville veta något mer om Palmes mord och att hon aldrig mer talade med sin man om detta. Hon var orolig att det skulle vara farligt att veta för mycket. Efter något år flyttade hennes man tillbaka till Sverige och de köpte ett hus tillsammans i Spånga. En dag säger han att han har något som behöver gömmas så att det aldrig kan hittas. Han går upp på husets vind och gömmer detta föremål.

En kväll när han varit ute på promenad i Spånga får han se en skylt som upplyser om att Anckarströms kvarlevor delvis har begravts där. Han sa att det var ett märkligt sammanträffande. Hon förstår att han syftar på mannens mord av Palme på ett liknande sätt som Anckarström dödat Gustav III.

Intervjun innehåller en stor mängd ytterligare detaljer om olika personer och annat kopplat till detta skeende.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)