Swebbtv nyheter den 9 december 2020 med BREAKING NEWS om Kina, Corona och Hanif Bali.

Under Trump administrationen har Trump mer eller mindre  bedrivit  ett handelskrig mot Kina som han menar har tjänat enorma pengar på USA samtidigt Som USA har förlorat arbetstillfällen och minskade sina exportintäkter.

En kinesisk professor går nu ut i ett tal och beskriver hur Kina styrt USA genom Wall street och har haft agenter i högt uppsatta positioner i USAs ledning, detta ända sedan 70-talet. Detta tills president Donald Trump bröt detta samarbete.

Regeringen fortsätter med nya försök att liberalisera migrationslagarna  trots nyliga nederlag i riksdagen, i samband med att regeringen försökte genomdriva amnesti-liknande lagar för de så kallade ensamkommande.

Hanif Bali samlade ihop två miljoner kronor till de två pojkarna som drabbades av tortyr-rånet i Solna, samtidigt drog sig den ökända Expo-kopplade Loan Sundman på sig svidande kritik på sociala medier på grund av tweets som hon postade med anledning av detta.

Sveriges regering försöker nu få igenom en ny pandemi-lag som skall gälla i ett helt år från och med mars nästa år. Detta för att kunna stänga ned samhället genom att stänga kollektivtrafik, shoppingcenter och restauranger. Regeringen vill också kunna styra hur folk ska få vistas på allmänna platser såsom torg och parker.

SVT har under ett och ett halvt år följt småbarnsmammor som oroas över många av de negativa hälsoeffekter som rapporterats i samband med injektioner av vaccin. SVT har lagt stora resurser på att framställa de oroade mammorna i dålig dager istället för att utreda de frågetecken som finns kring vaccin-biverkningar och dess hälsoeffekter.

Anders Tegnell gick förra veckan ut med att Sverige har en smittspridning som är mer likt övriga Europa och att det är utlänningar i Sverige har drivit smittspridningen, ett ordval han sedan sa var olyckligt. Dock är det enligt statistiken en övervikt av utlänningar  från till exempel Irak, Syrien och Somalia som drabbats av sjukdomen. Orsaken till detta är ännu oklart.

I Danmark har nu regeringen beslutat att stänga ner landet för resten av året och har höjt sin  risknivå till fyra av fem på Corona-skalan. I Sverige går regeringen ut med stats-rekommendationer om max 8 personer under julfirandet.

Donald Trump har nu ökat USAs sanktioner via det av USA internationella finanssystemet mot kommunist-vänliga ledare i Hong Kong genom att se till att de inte  kan få ut sin lön via sina konton i banken utan endast i kontanter.

Hong Kongs regeringschef Carrie Lam meddelar hon har drivor av pengar över hela sin lägenhet då inte en enda av de kinesiska bankerna vill motsätta sig sanktionerna. Samtidigt har Hongkongs myndigheter infört finansiella åtgärder på regimkritiker som Ted Hui Chi-fung och fryst hans och hans frus tillgångar och även hans föräldrars.

Ikväll lägger vi ut ett program i vår vetenskapsserie där Mikael Willgert talar med läkare och finansanalytiker Peter Abelin. De diskuterar förändringen i Sverige med anledning av de extraordinära åtgärder som vidtas. Peter Abelin kommenterar också statsminister Stefan Löfvens tal om att antalet döda ökar. Du hittar programmet på vår egen sajt https://beta.swebbtv.se/

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)