Mikael Willgert intervjuar Magnus Stenlund, i egenskap av ekonomisk och politisk kommentator om konsekvenserna av det amerikanska valets utgång. Men är det rätt att kalla det eftervalsanalys? Nej, valet är fortfarande inte över.

Ju mer frenetiskt media kräver Trumps avgång, desto mer underminerar de sin egen trovärdighet som objektiva bevakare. ABC, NBC, CNN med fler stora amerikanska mediebolag stängde av kamerorna innan Trump talat färdigt om valfuskanklagelserna och i Sverige kallas det för Trumps lågvattenmärke, även av relativt försiktiga SvD. När sedan en professor i statskunskap går ut och anser att Trump försöker göra statskupp, så plockar alla stora svenska media upp detta på sin löpsedel. Så vem är det egentligen som sprider konspirationsteorier? Högern eller vänstern? Det finns en formell myndighet, GSA, som fattar det formella beslutet om när valet är över. Varför inväntar man inte detta?

Det här är inte bästa sättet att avfärda Trumpanhängarnas s k konspirationsteorierna. Istället borde media vara lyhörda och ta till sig argumenten, innan de plockar ner dem. Det finns valanalytiker som är mer trovärdiga än andra, bl a Russel Ramsland, se länk nedan, vars beskrivning av hur sårbar den elektroniska rösträkningen är, ger stor anledning till ödmjukhet. Magnus visar på de mest uppseendeväckande slutsatserna i Ramslands analys, och diskuterar även att de praktiska möjligheterna att begå valfusk är långt större än vad de flesta föreställer sig, även när det gäller poströstningen.

När det sedan gäller frågan om Biden som eventuell president, så är det mest  uppseendeväckande hur positivt aktiemarknaderna ser på saken. En vänsterregering som förväntas återinföra Obamacare, höja skatterna, återinträda i Parisavtalet och börja finansiera WHO igen, det är normalt inte vad en fri marknad gillar. Men sanningen är tyvärr att det inte heller är en fri marknad vi nu ser reagera. Det är del av en planekonomisk koloss vars enda begär är efter fler hårda penningpolitiska paket. Så ser den nya irrationella ekonomin ut. Och detta är vad man självklart förväntar sig av etablissemangets kandidat. Allt annat kommer då i skymundan.

Mot slutet av programmet kommenterar vi svenska pensionsfonder som kastar ut fossilbaserade aktier vilka naturligtvis faller på börsen i samband med detta. Frågan blir hur man förhindrar insideraffärer när inte försäljningen styrs av ekonomi utan av klimatpolitiska motiv.

Programmet avslutas med en kort kommentar om bitcoin som har stigit närmare 40% sedan vi spelade in vårt program om bitcoin.

Russel Ramsland:

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)