Vi har just lagt upp en ny video angående "Rättegång med ASAP Rocky dag 3 - intervju med professor Mårten Schulz, professor i Civilrätt."

Vi står utanför tingsrätten i Stockholm när USA:s särskilda sändebud, Robert O´Brian, dyker upp. Han har skickats av Donald Trump och är expert på gisslansituationer. En kvinna i folkmassan lämnar över ett brev till USA:s sändebud. Vi hoppas kunna återkomma till innehållet i detta brev. 
Vi får också en intervju med Mårten Schulz som är professor i Civilrätt vid Stockholms universitet.

Han kommenterar den ifrågasatta omständigheten i Sverige angående antalet häktade och situationen i häktena. Vi talar också om risken för påverkan på rätten när USA:s president Donald Trump blandar sig i.

Vi kommenterar slutpläderingarna i rättegången, där det kom fram att åklagaren inte lyckats styrka flera viktiga anklagelsepunkter.

Bevisningen höll inte angående målsägandens skärskador. Det gick inte att påvisa hur han skulle ha fått dem. Även påståenden om en flaska som krossats mot hans huvud föll på sin orimlighet eftersom han bara hade skrubbsår på hjässan.

Inte heller anklagelsen om att misshandeln skett gemensamt och i samförstånd, gick att styrka.

De tilltalade släpptes senare under kvällen och nu återstår att se vilken påföljden blir och om rätten finner att häktningstiden är straff nog.

En detalj i sammanhanget var att de tilltalade fick frågan om de är beredda att komma till Sverige och genomföra samhällstjänst, exempelvis på helgerna. De svarade att det är möjligt och att de har boende ordnat.

Det framkom också att Asap Rocky och hans team inte har varit dömda för något brott de senaste fem åren, vilket frågan gällde. Detta hade också bekräftats med myndigheter i USA.

---------------------- 

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)