Jag har under en längre tid haft fokus på att i media ha uppsikt över hur frekvent det skrivs om "storbråk. Jag har ett väldigt aktivt Facebook flöde som gör att jag lätt tar del av nyheter utan att behöva leta efter dem själv. Med medveten blick har jag skummat mitt flöde och stoppat vid ordet "storbråk, sen gjorde jag en kort sökning på nätet. 

Jag tog skärmdumpar på rubrikerna som handlade om storbråk. Jag kan inte påstå att min sökning är gedigen. Men jag undrar om inte dessa storbråk är mer frekventa samt indikerar på en negativ utveckling i Sverige som vi inte tidigare haft?

Många frågor väcks och jag undrar vilka är det som är delaktiga i dessa storbråk, varför bråkar de, hur många straffas och vad kostar detta skattebetalarna?

Ska börja ringa polisen och BRÅ i detta. Undra om det finns statistik om hur många storbråk som sker på ett år samt vad är det som krävs för att klassificeras som ett storbråk?

Om det förekommer storbråk i din stad, ta gärna bilder och gör en uppskattning hur många och vad använder de för tillhyggen, men riskera inte din egen säkerhet. 

Hör av dig om du har mer information i detta ämne.

Nina Drakfors, samhällsdebattör 

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)