I påskhelgen attackerades åtta olika kyrkor och exklusiva hotell i Sri Lanka, utegångsförbud är utfärdat. En av de största attackerna vi sett utanför de traditionella konfliktområdena sedan 2015, skriver Aftonbladet.

200 döda och flera hundra skadade i bombattackerna i Sri Lanka. Det har inte ännu rapporterats fullt ut vilka mördarna - terroristerna är, men det kan vara självmordsbombare från muslimska organisationen NTJ. 

"En utländsk underrättelsetjänst har rapporterat att NTJ (National Thowheeth Jama'ath) planerar att utföra självmordsattacker mot prominenta kyrkor, samt indiska ambassaden i Colombo”, löd varningen enligt AFP. NTJ är en radikal muslimsk grupp i Sri Lanka som förra året ska ha vandaliserat buddhistiska statyer, skriver AFP."

Förföljelsen av kristna fortsätter att öka i världen, och en av orsakerna är islamistisk extremism - 105.000 dödas årligen.

Religionsfrihet är en grundläggande rättighet, men ändå är det så konstigt tyst om den förföljelse som pågår varje år mot kristna. 

Enligt organisationen Open Doors (registrerar förföljelsen mot kristna) ökar förföljelsen mot kristna för femte året i rad. Open Doors ger ut en årlig lista över vart i världen det är farligast att leva som kristen. I 73 länder är förtrycket av allvarlig art, och listan toppas av flera muslimska länder som Somalia, Pakistan, Irak och Iran. 

Enligt World Christian Database - dödas 105.000 kristna årligen. 

Enligt nättidningen Dagen är 245 miljoner kristna utsatt för minst en allvarlig form av förföljelse på grund av våldsbejakande islamister. 

Jag undrar varför det är sån tystnad kring förföljelsen mot kristna? Så fort det kritiseras mot delar av islam som inte är kompatibelt med de mänskliga rättigheterna, riskerar man att bli kallad för islamofob. Kristna förföljs och mördas i världen på grund av att de är kristna.

Alldeles oavsett om det är en kristen eller muslim som mördas på grund av extremistiska våldsbejakande människor, så är det vedervärdigt och ska fördömas. Ingen människa i världen ska mördas på grund av sin tro. 

Vi har 2000 våldsbejakande islamister i Sverige, det betyder att de vill och är kapabla att döda oss bara för att vi inte delar deras tro. Det är omöjligt för Säpo och Sverige att hålla koll på dessa islamister, då en islamist kräver 18 personer som håller koll. 

Om vi inte kan hålla koll på inflödet till Sverige, där vi förhindrar varenda islamist till att få komma in i Sverige, och om vi inte kan hålla koll på de 2000 våldsbejakande islamisterna i Sverige, är risken hög att konsekvenserna blir detsamma som i ett land där kristna dödas och förföljs.

Judar i Sverige utsätts redan och många flyttar till Israel för att känna sig trygga. 

Jag undrar vad ska regeringen göra åt de 2000 våldsbejakande islamisterna som finns i Sverige? Är det inte dags att frånta deras medborgarskap och förpassa dem ut ur landet? För jag vill inte att Sverige ska gå samma öde tillmötes som Sri Lanka. 

Nina Drakfors, Samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)