Hej och Välkommen till Swebbtv Nyheter, 18 mars 2020, om  USA:s atomvapen, EU, Soran Ismael, Coronaviruset och mycket annat!

1. USA flyttar sina atomvapen från Turkiet till Polen, Tyskland och till ett av baltländerna under mars månad. Enligt anonym källa har redan atomvapen ankommit till Polen i början på mars. Detta i kombination med en av de största amerikanska militärövningarna i Europa  riskerar att öka spänningarna mella USA och Ryssland. Moskva har redan varnat om att de ser allvarligt på båda dessa event.

https://theduran.com/us-nukes-reported-delivered-to-poland/
https://www.voltairenet.org/article209437.html

2. EU har som mål att varor ska kunna transporteras fritt i Europa. Krisberedskapen skulle samordnas inom EU, denna krisberedskap har havererat då till exempel sjukvårdsutrustning kvarhålls i Tyskland - sjukvårdsutrustning som svensk sjukvård är i extremt behov av. Matvaruleveranserna påverkas dock inte. 

3. Kina kritiserar Sverige angående beslutet att inte provta de som misstänker sig ha Corona. Kina menar att Sverige har "gett efter" för coronaviruset och liknar Sverige vid ett "svart hål", där viruset nu kan frodas, för att sedan attackera andra geografiska områden. Kina och Sverige har haft ett ansträngt förhållande sedan en tid tillbaka pga den svenskkinesiske författaren Gui Minhai. 

4. I Sverige  var Soran Ismael en framgångsrik komiker som var i hetluften tom 2017 då han plötsligt försvann ur rampljuset, i samband med metoo-debatten. Tre olika kvinnor hade anklagat honom för våldtäkt och sexuellt ofredande. Soran Ismael har nekat till anklagelserna och målet lades ned pga av kvinnan mådde dåligt och inte orkade med processen enligt tidningen expressen. Han har nu anmält en av kvinnorna för förtal då hon kommenterat våldtäkten och hans namn på sociala medier. I tisdags möttes de i tingsrätten. 

5. I fredags dömde en turkisk domstol tre män till fängelse i vardera 125 år för deras delaktighet i dödandet av 3-årige Alan Kurdi för snart 5 år sedan. Det var under flyktingkrisen 2015 som den 3-årige pojken från Syrien spolades upp livlös på en strand i Turkiet. Det numera berömda fotografiet av pojkens döda kropp spreds snabbt över hela världen och blev symboliskt för invandrarnas utsatthet. Medier och politiker använde händelsen för att understryka Europas ansvar att ta hand om flyktingarna från Syrien.Ett antal turkiska och syriska medborgare dömdes tidigare för sin inblandning i händelsen, men de tre turkar som dömdes i fredags flydde under rättegången och fångades igen under förra veckan av turkiska säkerhetsstyrkor. De dömdes alltså nu till 125 års fängelse var för att ha "dödat med eventuellt uppsåt". 

Källor:
https://www.nytimes.com/2020/03/13/world/middleeast/alan-kurdi-death-trial.html
https://www.aa.com.tr/en/turkey/turkey-traffickers-behind-toddler-death-get-125-years/1764836 

6. Enligt forskare i Wuhan Kina slår Corona viruset olika hårt beroende på olika blodgrupper. Genom att titta på 2,173 patienter såg man att människor med blodgrupp A har högre risk att få Corona virus. Lägst risk har människor med blodgrupp 0. Däremot kunde ingen signifikant skillnad kunde ses beroende på ålder och kön enligt studien. 

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)