Ole Dammegård har granskat mängder med platser där terrordåd har begåtts men har aldrig stött på något som verkligen tyder på religiöst motiverade dåd. Det har, enligt Ole, alltid handlat om statsfinansierad terrorism.

Han menar att skrämsel är en uråldrig princip för att få kontroll över befolkningar och att resultatet av terrorn är att medborgarna av rädsla begär och accepterar ökad kontroll.  

Ole Dammegård är ursprungligen kriminalreporter men har ägnat sin karriär åt att kartlägga olika terrordåd.

Han sticker ut hakan när han påstår att terrordåden inte är vad de ser ut att vara. När det gäller denna typ av brott är det viktigare att fundera över vad som inte sägs, än vad som faktiskt sägs i de etablerade kanalerna.

Han börjar i programmet med att förklara vad som menas med begreppet "False Flag Operation" (falsk flagg). Detta är enligt Ole Dammegård ett begrepp som användes redan av de gamla romarna och som använts för att få en moralisk rätt att genomföra ett angrepp. Resultatet av terrordåden är att människor vänder sig till makthavare och ber om beskydd vilket innebär ökad övervakning, avlyssning, granskning av bankkonton och annat som påverkar även vanliga människors liv.

Han berättar att han har besökt mängder med platser där terrordåd har inträffat för att ta reda på fakta om dådet genom undersökning, vittnesmål, sökningar i register mm. Enligt hans åsikt finns knappt den typ av undersökande journalister som borde göra detta jobb.

Han har bott i Spanien i mer än 20 år dit han flydde efter att två av hans kolleger bland privatspanarna efter palmemordet, hade blivit mördade.

Han har deltagit i mer än 500 intervjuer i radio i olika länder och har hållit föredrag i 13 länder för att berätta om sina slutsatser kring terror.

Enligt Ole är skrämsel en uråldrig princip för att få kontroll över befolkningar. Resultatet av terrorn är att medborgarna av rädsla begär och accepterar ökad kontroll där ett litet antal människor får fullständig överblick. 

Ett resultat av terrordåden är att bankerna och USA har kunnat skärpa kontrollen av penningflödet. Ole menar att detta har varit ett av syftena med dåden.

Skrämsel kan också handla om svininfluensa, ebola, zikavirus och annat liknande,

Ofta säger man att terrordåden är religiöst betingade men Ole Dammegård menar att det aldrig, i något av de fall han har granskat, har handlat om religiösa dåd. Däremot behövs det alltid en syndabock och någon som utgör ett hot. Tidigare var det personer från Öststaterna men idag är det islamister som får utgöra detta hot. Ett hot som ska göra att vi ber om mer beskydd, enligt Ole.

Han har aldrig stött på en muslimsk terrorist i dessa sammanhang. Det har alltid handlat om statsfinansierad terrorism.

Ole förklarar att orsaken till att styrning genom rädsla är så fundamentalt, beror på att det är så mycket mer effektivt. Det är lättare att styra genom rädsla än att styra genom att locka med positiva mål.

Ole går också igenom bildandet av hemliga försvarsnätverk i västländerna efter andra världskriget. I Sverige kallades detta för "Stay Behind". Nätverket hade viktiga befattningshavare som medlemmar. och de skulle arbeta underjordiskt och i exil för att motarbeta ett eventuellt angrepp.

Detta nätverk hade, enligt Ole Dammegård, en inblandning i mordet av Olof Palme. Han har beskrivit hur det gick till i sin bok "Statskupp i Slow Motion".

Han berättar att de svenska medierna inte har varit intresserade av att få veta vad han eller utländska grävande journalister har kommit fram till angående palmemordet. De är bara intresserade om misstankarna pekar på Christer Pettersson.

Medierna styrs ovanifrån på ett sätt som gör att man inte tar upp känsliga frågor. Som ett exempel på detta tar han upp att vi går mot det "kontantlösa samhället", vilket gör att vi lämnar kontrollen över våra liv till bankerna. Trots denna fundamentala risk sker inte en riktig diskussion.

Avslutningsvis förklarar han att det i stort sätt inte finns befattningshavare på högre nivåer i det politiska livet, som inte är under kontroll av olika lobbygrupper och okända makthavare. Dessa styr i själva verket de politiska partierna.

Ole Dammegård nämner att utomstående person deltog i TV4s interna möte för att bedöma känslig publicering. Styrelsen för psykologiskt försvar lades ner 2008 och arbetsuppgifter övergick till MSB

Vi har fått bekräftat att MSB idag utövar denna form av inflytande på känslig rapportering hos SVT, Sveriges Radio och TV4.

Samhällsnytt har i januari i år också rapporterat mailväxling mellan TV4 och MSB för att stämma av förhållningssätt i rapporteringen.

  -------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)