SVT: Uppdrag granskning: sänder på onsdag ett reportage om hur stor andel av våldtäkterna som klaras upp. Man kan inget annat säga än att det är skandalsiffror. 

Skillnaderna är stora i landet vad det gäller hur många våldtäkter som klaras upp, allt från 5 till 20 procent. Hela listan hittar du i länken nedan. 

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/lista-sa-manga-anmalda-valdtakter-har-klarats-upp-dar-du-bor

Här är mer statistik:

  • Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter och våldtäktsförsök.
  • Uppklarade våldtäkter minskar från 11,6 2014 till 7,4 procent under första halvåret 2018. Det innebär att inte ens en av tio anmälda våldtäkter mot kvinnor över 15 år leder till åtal.
  • 40 procent av utredningarna läggs ner utan att den misstänkte förhörts. 
  • I vissa fall tar det många månader innan man förhört en misstänkt.

Källa:

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/misstankta-hors-inte-i-valdtaktsutredningar-helt-emot-vad-som-rekommenderas

Många vänsterdebattörer och anhängare har vid debatt om våldtäkt som argument uppgett: de flesta våldtäkterna sker av någon man känner och att det är anmälningsbenägenheten som ökar. Vissa uppger socioekonomiska faktorer som en förklaring till det höga antalet våldtäkter och att dessa ökar.

I och med att uppklarningsstatistiken är låg, visar det på att det rimligtvis inte är nån man känner i de flesta fallen som våldtagit. Och att uppge anmälningsbenägenheten och socioekonomiska faktorer som grund till våldtäktsstatistiken, är att inte inse vikten av en korrekt problemformulering för att lösa ett problem. 

Vad vi vet är att män från Mellanöstern och Nordafrika är överrepresenterade i statistiken för våldtäkt, men varför?

Numera kan vi läsa rubriker som att en 75-åring blev våldtagen, eller hur 20 personer kan ha våldtagit en kvinna. Vad händer med tryggheten för Sveriges kvinnor om män från andra länder kommer till Sverige med en vidrig kvinnosyn? Kommer dessa män plötsligt som manna från himelen ändra sin uppfattning om kvinnor? 

När ska vi få politiker som bedriver en politik som minskar våldtäkterna? 

När ska vi få politiker som inser att det är utvisning som gäller, om en man från ett annat land kommer hit och våldtar?

När ska politikerna sluta leka "Humanitär stormakt" med skattebetalarnas pengar?

Nina Drakfors, samhällsdebattör

Läs mer om överrepresentationen vid våldtäkt:

https://www.swebbtv.se/blogg/209-snart-kommer-ny-studie-fran-bra-gallande-sexualbrott

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)