Hej, och välkomna till veckans Swebbtv Nyheter den 17 januari som handlar om den stora explosionen på Östermalm, om Postnords problem med posthanteringen, om ett nytt nationellt arbetarparti och mycket annat.

Efter den stora explosionen på Östermalm i måndags kräver Moderatledaren nyval.

Postnord och problemen med ett ökat antal klagomål med posthanteringen.

Ett nytt Nationellt arbetarparti med namnet Framåt Sverige håller på att bildas. Partiet är mot mångkultur och anser att Sverige bör lämna EU. De menar att den nationella frågan är den viktigaste frågan.

I Frankrike fortsätter de Gula västarna sina protester. Nya grupper har anslutit sig, och missnöjet med president Macron växer.

I Folk och Försvars konferens som hölls i Sälen diskuterades Sveriges energiförsörjning. Avregleringen av energimarknaden och det stora antalet aktörer ökar svårigheten att hantera kriser enligt energimyndigheten.

Löfven är KU anmäld av SD efter Debatt i riksdagen. SD menar att statsministern felaktigt påstod att majoriteten av de 120.000 som fick uppehållstillstånd 2019 var arbetskraftsinvandrare. Arbetskraftsinvandrarna är mindre än 25% av de som fick uppehållstillstånd förra året.

Antalet uppehållstillstånd som delas ut i Sverige ligger kvar på en fortsatt hög nivå.120.000 år 2019.

Vid ett krismöte mellan EUs utrikesministrar om Iran uppgav Frankrikes utrikesminister Jean -Yves Le Drian att Iran kan ha kärnvapen inom ett till 2 år. Vi kontaktade Kjell Engelbrekt som bekräftar uppgifterna och att Iran har även bärarkapacitet för kärnvapen. USAs president Donald Trump har sagt att han inte kommer tillåta denna utveckling.

Nu till vårt grannland Norge och den barnrättsskandal som avslöjats där Norge har fällts vid upprepade tillfällen i Europadomstolen i fall som gäller omhändertagande och tvångsadoptioner av barn.

Swebbtv har tittat närmare på detta och publicerar imorgon lördag, en intervju med den norska människorättsjuristen Marius Reikerås. Även BBC har uppmärksammat frågan och att en av experterna inom de norska barnmyndigheterna, som också medverkat vid omhändertagandebeslut, är dömd för barnpornografibrott. Det framkommer också i programmet att ett stort antal svenska barn har omhändertagits av norska myndigheter.

Tack för att ni har tittat, vi ses igen nästa vecka!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)