Välkomna till veckans swebbtv-nyheter om Julian Assange, asylsökande, hemlig dataavlyssning, Coronaviruset, SAS reklamfilm och mycket mer.

Julian Assange har utsatts för psykisk tortyr, menar FN:s särskilda utredare av tortyr enligt den tyska nyhetskanalen ZDF. Han påvisar att Svensk polis ska ha fabricerat bevis för att kunna genomföra våldtäktsanklagelserna. Exempelvis har kondomen som lämnats in som bevis inget dna på sig över huvud taget.

Utredaren menar att gripandet skedde för att tysta ner Wikileaks kritik av regeringars övergrepp och statuera exempel. Utredaren Hans Melzer har kontaktat en flertal massmediakanaler men få har vågat rapportera om det han har kommit fram till.

Nils Melzer menar också att brittisk polis har utsatt Julian Assange för psykisk tortyr genom att isolera honom i fängelset i strid med internationell rätt. Han har suttit isolerad 22 timmar om dygnet.

Enligt migrationsverket kommer antalet asylsökande till Sverige i år, åter öka. Fler kommer nu från länder i Sydamerika som har blivit alltmer instabila såsom Colombia, Venuela och Peru. särskilt antalet migranter från Uzbekistan ökar. Uzbekistan är det land som terroristen på Drottninggatan Akilov kom ifrån. Sverige har flest asylsökande från Uzbekistan i hela Europa. Förra året kom över 1000 personer till Sverige från Uzbekistan.

"Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik gjorde tidigare i veckan ett utspel där han kräver att lagar kring asylsökande ändras. Han finner det djupt stötande att person som anses vara en säkerhetsrisk kan stanna kvar i Sverige och leva på bidrag och ha en mängd andra förmåner trots utvisningsbeslut. Jan Tullberg tar upp denna typ av problem I Swebbtv´s program Fjärde statsmakten som släpps nu på tisdag. I programmet ger han fyra genomgripande förslag för att lösa asylkaoset."

Bill Gates finansierar ett projekt åt Harvard som vill blockera solljuset genom att spruta ut partiklar av Calcium carbonat, dvs krita, i atmosfären. Tanken är att genom att blockera solen ska temperaturen på jorden sjunka. Men trots datorsimuleringar har man ingen aning om vilka reella konsekvenser tekniken kan medföra.

Som vi tidigare har meddelat planerar Riksdagen att ta beslut om att tillåta hemlig dataavlyssning den 19 februari. Enligt Datainspektionen kan det, om förslaget går igenom, påverka den personliga integriteten negativt. Endast Vänsterpartiet har motionerat om att avslå propositionen.

Och nu till kommunernas ekonomi. Vilhelminas kommun är tvungna att ta lån för att betala de offentliganställdas löner.

Twitter ska införa censur och ska rensa bort s k falsk information och falska nyheter enligt tidningen Digital. Ett team ska tillsättas den 5 mars för genomföra detta. Men hur man skall göra avvägningen om vad som är falsk information är ännu oklart.

Angående Coronaviruset. Svenska myndigheter tycks ta lätt på risken för en stor spridning av Coronaviruset i Sverige – trots att vi bara har cirka 500 intensivvårdsplatser i landet.

Antalet rån mot ungdomar under 18 år har fördubblats mellan 2016 och 2019, visar en färsk rapport från Polisen. Ett nytt inslag i rånen är att man också plågar och förnedrar offren. Massmedia har undanhållit fakta under många år att det är ungdomar med utländsk bakgrund som utsätter etniskt svenska barn. Detta med förevändning av att man inte vill spä på rasism. Många av offren vågar inte anmäla av rädsla för repressalier av förövarna. Ett stort problem är att föräldrarna till gärningsmännen håller sina barn om ryggen istället för att hjälpa polisen.

Över till den tragiska historien om de apatiska flyktingbarnen. Barnläkaren Johanna Dalström berättade i SVT häromveckan att de med framgång behandlat två patienter som tillfrisknat på bara någon eller några timmar! Detta genom att helt genom att skilja barnen från sina föräldrar. Swebbtv har bett psykiatrikern Tomas Jackson om en kommentar.

I Stockholm har kommunen byggt modulhus som boenden för migranter till en kostnad av många hundra miljoner trots att det gäller tidsbegränsade bygglov. Vi har tittat närmare på ett pågående byggprojekt på en träskmark i Bromma i västra Stockholm Projektet beräknas kosta omkring 115 miljoner.

När det skandinaviska flygbolaget SAS i tisdags lanserade en ny reklamfilm exploderade internet. I filmen framställs skandinaver som människor helt utan egen kultur, som folk som har stulit alla sina traditioner från andra länder. Efter massiv kritik tog SAS ner filmen från Youtube, men la sen upp den igen. Antal tummar ner på filmen är nu uppe i ca 75 000 och kommentarsfälten till alla SAS reklamfilmer är inaktiverade.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)