Antisemitismen mot Frankrikes judar ökar. Det senaste året har antalet attentat ökat med 74 procent. I Sverige skulle en ungdom på gymnasiet framföra ett tal om Israel-Palestina konflikten, men lärarna försökte stoppa talet då hennes klasskompisar blivit upprörda, och eleven uppmanades att byta ämne.

Det är en farlig väg när man viker sig för antisemitismen, bara för att den kommer från islamister som är från Mellanöstern-Nordafrika. 

Citat: "– I många arabländer har propaganda mot judar förts ut i decennier via statliga tv-kanaler och moskéer. Och judar får ofta stå till svars för Israels politik i konflikten med Palestina, säger Johannes Heuman, lektor vid högskolan i Jönköping, som forskat på nationalism i Frankrike."

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-vag-av-antisemitism-i-frankrike?cmpid=del%3Afb%3A20190417%3Any-vag-av-antisemitism-i-frankrike%3Anyh%3Alp

En elev på ett gymnasium i Göteborg ville hålla ett tal om Israel-palestina konflikten men det väckte många negativa reaktioner och lärarna försökte stoppa framförandet. 

”Israel-Palestinakonflikten, för Israel”.

Ovan formulering är den enda information som hennes klasskompisar fick ta del av, men det räckte för att hon skulle få kommentarer som:

Citat: "– Skäms du inte? Hur kan du svika ditt land? Hur vågar du tala framför folk som är emot dig?"

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/anna-skulle-halla-tal-om-israel-tystades-av-larare?fbclid=IwAR0oovvX4wSq9lh19n1wPdhRIn8ZuthefOV-sSVM9S81KwNodtqvZ3sRcsc

I en artikel från 2015 kan vi ta del av vardagen för judar i Sverige, där säkerhersrutinerna kostar miljontals kronor per år. I synagogan finns metalldetektor och olika former av bevakningar utanför synagogan och förskolan. Allt på grund av hatet mot judar. 

http://www.minoritet.se/1357

Hur kommer det sig att politikerna inte stoppar antisemitismen emot judar? Varför får detta fortgå? Vi har 2000 våldsbejakande islamister i Sverige. Dessa är inte bara ett hot mot judar, utan även ett hot mot alla som inte bekänner sig till deras tro. 

Om sanningen ska fram så har politikerna höjt religionsfriheten och allas lika värde-begreppet ovanför alla andra mänskliga rättigheterna. Och nu befinner vi oss i en situation där islamisterna är så många, att det är omöjligt att övervaka dem och ha full kontroll. 

Kritik mot de delar inom islam som går emot FN:s mänskliga rättigheter har ogenerat fått kallas islamofobi. 

Det är inte nått fobiskt eller sjukligt med att ifrågasätta de delarna inom religioner som bryter mot de mänskliga rättigheterna. 

Som jag ser det, bör vi likställa alla mänskliga rättigheter, och inte låta någon rättighet stp över de andra. Vi måste även våga ta debatten om fundamentalistisk religiös åskådning, och sätta gränser mot de människor som inte låter andra människor leva i frihet och trygghet. 

Nina Drakfors, Samhälladebattör

"EU:s byrå för mänskliga rättigheter har tagit fram den största enkätundersökningen någonsin i sitt slag. Över 16.000 judar i tolv EU-länder, där majoriteten av Europas judar bor, har fått en enkät om antisemitism. De vittnar om trakasserier, hot, våld och förolämpningar i vardagen."

https://fra.europa.eu/en/publication/2018/2nd-survey-discrimination-hate-crime-against-jews?fbclid=IwAR1gbuBmu4BrgqbnN6qU9-TFoMHvQV54MwmH7dMsZzds7-DNM1dY73rjv8g

Förövarna
"När det gäller vilka som är förövarna bakom hatet mot judarna under de senaste fem åren, uppges muslimska extremister stå för 40 procent i Sverige, vilket är mer än genomsnittet i Europa som ligger på 30 procent. Den näst största gruppen som utövar trakasserier mot judar är vänsteraktivister (Someone with a left-wing political view) som står för 27 procent i Sverige, medan snittet i Europa är 21 procent. Tredje största gruppen är kollegor på arbetsplatser, 20 procent i Sverige och med ett snitt på 16 procent i Europa. Därefter kommer gruppen högerextrema (18 procent i Sverige), tonåringar (16 procent), bekanta (16 procent), kunder eller klienter (5 procent)."

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)