I denna Lördagsintervju får vi möta Tage Tuvheden som berättar att han blev god vän med Sven Andersson som var en av de mest framträdande personerna inom socialdemokratin och som kom att bli utrikesminister i Olof Palmes regering.

Han berättar att Sven Andersson uttryckte oro för Olof Palmes hälsa.The question becomes what they are trying to hide. If politicians are sincere, they should be able to answer simple questions.

Men först får vi höra Tage Tuvheden berätta om sin bakgrund och hur han lärde känna Sven Andersson.

Det svenska stridsflygplanet "Flygande tunnan" hade en förfärande statistik med mängder av omkomna piloter. Tage Tuvheden fick han anställning i flygvapnet där han lyckades finna en orsak till olyckor med flygplanet.

Tage upptäckte bland annat att instrumenten på flygplanen J29an på 60-talet var mycket svårlästa och detta ledde till ett många onödiga flygolyckor med dödlig utgång.

Detta uppmärksammades av Sven Andersson som var Sveriges försvarsminister och senare utrikesminister. Tage berättar att han och Sven blev goda vänner och senare dessutom sommargrannar genom att Sven Andersson hjälpte Tage att köpa ett sommarställe nära honom i Bohuslän.

Efter flygvapnet sökte Tage arbete som provningsingenjör på Tetrapak som senare blev ett miljardföretag. Han hade kontakt med Gad och Ruben Rausing som startade Tetrapak.

Tage berättar att han löste ett problem med att bakterier kom in i mjölkförpackningarna och förstörde mjölken. Innan Tetrapak levererades all mjölk i glasflaskor. Med den nya tekniken där inga bakterier kom in i förpackningarna kunde man ha mjölk i flera år och även i rumstemperatur. Vidare gick Tetrapak även in i medicinindustrin med hjärtlungmaskiner och njurapparater och samarbetade med läkare och sjukhus och olika universitet vilket gjorde att man enligt Tage byggde upp en kompetens inom detta område.

Tage berättar att vänskapen med Sven består i många år och en dag runt 1982 säger Sven Andersson i förtroende att man var orolig över Olof Palme hälsa. Det verkade som att Olof Palme hade blivit drabbad av en sjukdom som påverkade hans psyke. Läkarna hade inte kunnat hjälpa Palme. Tage Tuvheden ringde Hans Rausing, som var en person han hade förtroende för i denna typ av frågor och berättade om det han hade fått höra av Sven Andersson. Rausing återkom efter att ha talat med sina läkarkontakter och berättade om att det hade kommit nya obotliga virus. Många homosexuella hade drabbats och senare gått bort och det fanns inget botemedel till buds.

Därefter berättade Tage för Sven Andersson om Hans rausings svar.

Efter några år nämnde en god vän i palmes närhet att "Nu är slut med Palme". Tage trodde då att det handlade om valet.

Senare blev Olof Palme mördad och Tage säger att han trodde att det var ett attentat.

Efter några dagar ringer samma goda vän och berättar för Tage att "den som sköt Palme borde få statspension". Tage undrade vad han menade varpå vännen svarade "När du får veta mer så kanske du håller med mig". Då visade det sig enligt Tage att Olof Palme hade beställt detta själv för att inte skada det Socialdemokratiska partiet och för att skydda sitt namn och rykte. Tage nämner Carl Lidbom, Ebbe Carlsson, Hans Holmér och Harry Schein.

Tage berättar att han nu skriver en bok sina erfarenheter och menar att mordet måste lösas. Det skadar både partiet och landet.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)